A Solana lemarad a Polygon mögött az NFT kereskedési volumen tekintetében

-

A Solana blokklánc platform NFT forgalmában visszaesést tapasztalt, és lemaradt versenytársa, a Polygon mögött.

A legfrissebb adatok szerint a Solana NFT kereskedési volumene 17,17%-kal csökkent, összesen 4,5 millió dolláros értékesítéssel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a csökkenés szöges ellentétben áll a Polygon kereskedelmi aktivitásának jelentős növekedésével, amely 84,94%-os emelkedést tapasztalt, és elérte a 9 millió dolláros forgalmat.

A Bitcoin és Ethereum az élen

Az NFT piactéren dinamikus változások tapasztalhatók, az Ethereum megtartotta vezető pozícióját, 13,4 millió dolláros forgalommal büszkélkedhet, ami 29,65%-os növekedést jelent.

Eközben a Bitcoin, amelyet gyakran kevésbé társítanak az NFT tranzakciókhoz, a 18,52%-os csökkenés ellenére stabilan tartotta magát 13 016 115 dolláros forgalmával.

A 30 napos volumenadatok az NFT-re vonatkozóan a Bitcoin dominanciáját mutatja, az eladások közel 872,7 millió dollárt értek el, az Ethereum aktív piacán pedig több mint 709,7 millió dollárt, a magas wash kereskedési volumen ellenére.

A Solana és a Polygon is jelentős aktivitást mutat, összesen mintegy 334 millió, illetve 99,4 millió dolláros forgalommal.

A Solana nagy hónapja

A jelenlegi visszaesés ellenére fontos elismerni a Solana közelmúltban elért jelentős eredményeit.

2023 decemberében a Solana váratlanul felülmúlta az Ethereum havi NFT eladási volumenét a CryptoSlam szerint, körülbelül 366,5 millió dollár értékben adtak el Solana NFT-ket, szemben az Ethereum 353,2 millió dollárjával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez meglepő fordulat volt, tekintve az Ethereum régóta fennálló dominanciáját a piacon.

A Solana eladásainak megugrása több tényező kombinációjának tulajdonítható, többek között az egyedi vásárlók és eladók számának jelentős növekedésének.

Olvastad már? A BlackRock ezen a napon várja a bitcoin ETF jóváhagyását

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!