Eladási hullám várhat az Ethereumra?

-

2024-ben jól startolt az Ethereum, az ár viszont azóta lassú lecsúszást mutat, így sokak szerint egy eladási hullám, egy nagyobb esés közeledhet.

A cikk írásakor az árfolyam a 2.250 dolláros szinten mozog, 1,6%-os heti csökkenés után.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A közösségi médiában nemrégiben jelent meg a hír, hogy az egyik ETH-bálna, a Paradigm 6500 ETH-t küldött be a Coinbase tárcáiba, vélhetően azért, hogy eladja.

Ez nem nagy összeg, 14 millió dollár, de a Paradigm nagy ETH-tulajdonosnak számít, és az eladásai nagyobb esést jelezhetnek előre.

A blokklánc adatait figyelembe véve látható, hogy az elmúlt hónap során a bálnák 410 ezer ETH-t vásároltak fel, közel 1 milliárd dollár értékben.

Az elemzők között az az elterjedt nézet, hogy ekkora mértékű felhalmozás általában hegymenetet jelez előre, jelentős áremelkedést.

A Santiment, egy elemzőplatform szintén hasonló nézeteket vall, amely szerint a bálnák nagy aktivitása arra utal, hogy áremelkedésre számítanak.

A bálnákhoz tartozó tárcák készlete az elmúlt időszakban folyamatosan növekedett, nem lassítanak a felhalmozással.

ethereum
Forrás: Santiment

Nem csak a bálnák vásárolnak, dacára a csökkenő árfolyamnak a piac egésze optimista az ETH-val kapcsolatban.

A tőzsdéken lévő készlet a múlt hét során csökkenni kezdett. Ehhez hozzájön az is, hogy a tőzsdékre beutalt ETH mennyisége is viszonylag alacsony, amely arra utal, hogy kevesebben akarnak eladni, és többen vásárolni.

Az úgynevezett Coinbase prémium pozitív aránya pedig arra utal, hogy az amerikai befektetők körében is népszerű az ETH.

Forrás: CryptoQuant

A vásárlói igények szintje növekszik, ennek ellenére a hálózati aktivitás terén csökkenés figyelhető meg.

Nemrégiben a Binance Chain aktivitása is meghaladta az Ethereum felhasználói aktivitását, ez utóbbi esetében az aktív címek száma 13%-kal csökkent az elmúlt hónap során.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sok a vásárló, jön a rali?

A piaci helyzet jelenleg kettősnek tekinthető, hiszen a jelek szerint a vásárlási aktivitás növekszik, az árak, és az érdeklődés viszont csökken.

Ahhoz, hogy egy rali elindulhasson, az elemzők szerint az ETH-nak több akadályt is le kell gyűrnie, mielőtt érdemi növekedést tudna elérni.

A határidős kötések száma kismértékben csökkent, és a BitMEX platformján is esett a fedezeti arány, amely arra utal, hogy egyelőre nem tudtak erőre kapni a bikák.

Forrás: CryptoQuant

A technikai elemzés eszköztárát segítségül hívva azt láthatjuk, hogy az ETH árfolyama jelentős ellenállással szembesül a 2300 dolláros szintnél, és első körben ezt kellene sikeresen meghódítani, mielőtt magasabbra törhetne.

Ráadásul 2400 dollárnál szintén ellenállásba ütközhet az ár az emelkedés során.

A legutóbbi alkalommal, mikor ezeket a szinteket elérte az árfolyam, a kereskedők körében nagy eladási hullámot láthattunk, vélhetően azért, hogy nyereséget realizáljanak az alacsonyabb árfolyamon nyitott pozícióikban.

Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? A Bitcoin Genesis tárcája életre kel: 1,17 millió dolláros titokzatos tranzakciót kap

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!