Tavaly már nagyon kevés alkalommal halt meg a Bitcoin

-

A laikus médiában gyakran keltik a Bitcoin halálhírét, de a 2023-as évben mindössze 8 alkalommal történt ez meg.

2021-ben és 2022-ben 47 illetve 21 alkalommal jelent meg ilyen hírt hozó cikk a mainstream médiában, a mostani csökkenés pedig rávilágít, hogy lassan mindenki kezdi megérteni, nem is olyan egyszerű elintézni a Bitcoint.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A 99bitcoins.com oldal a hálózat indulása óta gyűjti a különböző híreket, amelyekben a Bitcoint temetik, innen tudjuk, hogy a 2009-es indulás óta a nemzetközileg is jegyzett médiumokban összesen 475 cikket írtak a Bitcoin halálról. Kivétel nélkül az összes tévedett.

A rekordot a 2017-es év vezeti, amely során 124 gyászjelentést olvashattunk, olyanok tollából, akik tulajdonképpen semmit sem tudnak a Bitcoinról.

A tavalyi évben, 2023-ban már csak nyolcan hitték azt, hogy okosabbak mindenkinél, az egyik cikket ráadásul a BitMEX alapítója, Arthur Hayes jegyzi, aki szerint egy spot piaci bitcoin ETF sikeres elindulása teljesen elpusztíthatja a Bitcoint.

A Bitcoin erősebb, mint sokan gondolnák

bitcoin

2023-ban a jelek szerint már egyre többen hisznek a saját szemüknek, hogy a Bitcoint nem is olyan egyszerű elpusztítani.

A Google Trends adatait megnézve látható, hogy az érdeklődés mindig is jelentősnek számított a téma iránt, és 2022 júniusában a maximális 100 pontos értéket érte el a keresési aktivitás. Ez az érték a múlt héten, 2023 decemberében már csak 29-en állt.

A közvélekedés szerint a halálhírek csökkenő száma arra utal, hogy a Bitcoin tényleg erős és ellenálló, hiszen még mindig itt van, dacára a rengeteg önjelölt szakértő véleményének.

Tagadhatatlan, hogy sokan vannak, akik nem látják a Bitcoin értelmét, és azt, hogy lenne helye a jövőben, ennél viszont nagyságrendekkel többen vannak azok, akik viszont látják, hogy miért fontos ez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Pozitív jövőkép

A gyászjelentések gyakorisága csökken, az optimista árfolyam-jóslatok száma viszont növekszik, főleg, hogy 2024-ben felezés is lesz.

Áprilisra van ütemezve a blokkjutalom negyedik felezése, most januárban pedig főleg azért izgatottak a befektetők, mert egyre nagyobb az esélye, hogy az amerikai tőzsdefelügyeleti hatóság, a SEC végre engedélyez egy spot piaci bitcoin ETF-et.

A felezés, és az ETF lehetséges indulása általános optimista hangulatot eredményez az iparágban és a piacon, ennek megfelelően pedig kifejezetten pozitív árfolyam-jóslatokat is láthatunk.

Olvastad már? A Solana lemarad a Polygon mögött az NFT kereskedési volumen tekintetében

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!