Mégis mi történik itt? A Dogecoin kaotikus ármozgást produkál

-

A Dogecoin (DOGE) árfolyamgrafikonja – valószínűleg a kriptopiac egészében tapasztalható fokozott optimizmus hatására – kedden zöldre színeződött.

A CoinMarketCap szerint a teljes kriptopiac ma, 2024. január 04-én 1,64 trillió dollárnál jár. Érdemes megfigyelni, hogy ez 3-án még 1,73 trillió dollárra rúgott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Igaz, hogy kedd óta a piaci hangulat kissé konszolidálódott, de talán mégis most lehet a legjobb alkalom arra, hogy felhalmozzuk a DOGE-t, mert még nem kezdődött el a fő rallija. 

Ám a DOGE mellett érdemes figyelnünk egy új projektre, a Meme Kombat-ra is, és nem csak azért, mert a címlapokra került.

A Dogecoin a dicsőséges évkezdet után veszteségeket könyvelhet el

A DOGE mém érme az elmúlt héten majdnem 12%-ot veszített az értékéből, és cikkünk írásakor, csütörtök délelőtt 0,082 dollár körül kereskedik. Az elmúlt 24 órát tekintve sem sokkal jobb a helyzet, 10,35%-os árcsökkenést láthatunk. 

Ez bizony most egy valódi hidegzuhany a Doge rajongók számára, akiknek felcsillant a szeme a január másodikai szárnyalás láttán.

A keddi adatok tanulmányozásakor ugyanis még egy magasabb, 0,094 dolláros árat tapasztalhattunk.

Ha az elmúlt egy hónap történetét nézzük, akkor is egy 9%-os csökkenést figyelhetünk meg.

A helyzet az, hogy a Dogecoin 2023 decembere óta enyhe medvés jellegű mozgást mutat. Olyannyira, hogy a token a december 9-ei 0,1 dollárról december 30-ára egészen 0,08 dollárra esett.

A Dogecoin ellenállóképessége egyébként bámulatra méltó, 2024-ig a 0,08-0,09 dollár közötti zóna körül lelt támaszra.

A grafikonon az látszik, hogy 2024 január 1-én mintegy varázsütésre változás állt be a piaci hangulatban, és ennek örömére a DOGE új zöld gyertyákat produkált.

Ezt mindenki jó jelnek vélte, de a bullish hangulat jelenleg megtorpant, és arra ad okot, hogy figyelemmel kísérjük a további sorsát. Vajon merre halad ez a kriptoeszköz, mi lesz a következő lépése?

Dogecoin árelemzés, avagy ássunk egy kicsit mélyebbre! 

A Dogecoin (DOGE) 2023 utolsó napját nagyon nehezen élte meg, hiszen az árak december közepétől 2024-ig töretlenül estek. A rallik elültével szomorú év vége volt ez a számára.

A befektetők talán már fel is adták a reményt, de ekkor csodák csodájára a Dogecoin mintha új életjelet mutatott volna, és az ára emelkedő trendvonalat kezdett el követni. 

A napi grafikonokon jól látszik, hogy elsején és másodikán néhány vevő visszatért, és a DOGE nagyobb lendületet vett.

Így történhetett az, hogy január 2-án a bikás pályára állt Dogecoin ára 0,08 dollár körüli értékről 0,09 dollár fölé pörgött fel.

dogecoin

Forrás: TradingView

A piaci résztvevők ekkor úgy gondolták, hogy ez a jó hangulat akár 10 cent fölé is fel tudja emelni a DOGE-t. Sajnos most úgy néz ki, hogy ez egy veszélyes időszak az érme számára, hiszen azóta az árfolyamnövekedés igencsak visszább vett a hevességéből.

Ez a trend már a korábbi grafikonokon is jól látszott, és a MACD mutatók szerint is túlsúlyban volt a medvés hangulat a bullishoz viszonyítva. Azóta beigazolódott, hogy az érme a felfelé irányuló trendvonal alatt zárt.

Jelenleg tehát a Dogecoin újra bizonytalanságban tartja a kriptósokat, de a türelmes tulajdonosok bíznak egy újabb vételi lendületben, és abban, hogy a tokennek sikerül túllendülnie az aktuális mélyponton.

Nézzük, hogy a híres kriptoelemző, Ali Martinez hogyan vélekedik a Dogecoin ármozgásáról

Ali Martinez kripto szakértő még december végén osztotta meg X oldalán optimista véleményét a Dogecoinról.

Ekkor úgy vélte, hogy az új Dogecoin tárcacímek gyarapodó száma ígéretes a jövőbeli növekedésre nézve.

Martinez abból indult ki, hogy az új felhasználók növekvő száma általában megjósolja a közelgő árugrásokat.

Szóval ezt egy olyan bullish indikátornak vélte, amely elindíthatja a Dogecoin száguldását. Amint ezt láthattuk, az esemény -ha csak rövid időre is – de bekövetkezett.

A DigitalCoinPrice elemzői szerint az érme Fear & Greed Indexe 20,82-es értéket mutat, amely egy extra félelmet takar.

A technikai mutatók semleges hangulatot jeleznek. Árelőrejelzésüket tekintve pedig azt lehet elmondani, hogy a Dogecoin értéke 258,05%-kal fog növekedni, és 2026 végére eléri a 0,30 dollárt. A szakértők szerint érdemes tartani az érmét.

Ahhoz azonban, hogy a kriptóhoz hűségesek elnyerjék a jutalmukat, az szükséges, hogy folytatódjon a kereskedési lendület, és növekedjen az új címek száma is.

Forrás: DigitalCoinPrice

A jelenlegi tudásunk birtokában úgy gondoljuk, hogy a Dogecoin mellett érdemes közelebbről is szemügyre venni egy új mém projektet, a Meme Kombatot.

A Dogecoin potenciális alternatívája, a Meme Kombat elérte az 5.9 millió dollárt az előértékesítésében

A Meme Kombat ($MK) ICO-ja köszöni szépen nagyon jól van, és maga a token hasznossága miatt kimondottan stabilnak tűnik.

A Web3 platform alapú Meme Kombat gyakorlatilag egy szórakoztató Play 2 Earn mém projekt, és már azóta nagy iránta az érdeklődés, mióta megjelent. 

A Meme Kombat szórakoztató játékélményt, és nagy bevételt ígér

A Meme Kombat egyesíti a mesterséges intelligencia és a blokklánc erejét azért, hogy egy igazán különleges játékélményt adhasson. A befektetők a játékokban való részvétel és az MK natív tokennel való fogadás mellett az érméiket le is köthetik, tehát tengernyi lehetőségük van. 

A projekt hamarosan felvezeti új mém karaktereit, és egyúttal friss csatázási, és jutalomszerzési lehetőségeket is felvázol majd.

Azok, akik a natív MK érmét stakelik, jelenleg 158%-os éves százalékos hozamot (APY) szerezhetnek. Cikkünk írásakor már 7516-an csatlakoztak a tokenlekötési programhoz.

Szakértők szerint a Meme Kombat követi a PEPE sikerét, és 2024-ben az egyik legjobb mém érme lesz. Sőt, egyes hangok szerint a tőzsdéken való megjelenése után az ára akár a 10x-esére is emelkedhet.

Annak, aki szeretne csatlakozni az MK előértékesítéséhez, csak annyit kell tennie, hogy  vásárol a kedvező árú tokenből – ETH-val vagy USDT-vel – a projekt előértékesítési oldalán.

Látogass el a Meme Kombat előértékesítésére

Ezek is érdekelhetnek:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Andrew Tate, a Top G hatalmas bitcoin-befektetést tervez

Andrew Tate, korábbi kickbox bajnok és amerikai vállalkozó, a rajongói körében csak Top G, 100 millió dollárnyi bitcoint vásárolna. Tate egyértelművé tette, hogy elege lett...

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!