A /r/Bitcoin subreddit elérte az egymillió feliratkozót

-

A /r/Bitcoin subreddit átlépte az egymillió feliratkozós határt – olvasható az „ibelite” felhasználónevű moderátor december 2-i posztjában.

Olvastad már?  Bitcoin bányászata inkább előnyös a gazdaság számára

 

A /r/Bitcoin, az egyik legismertebb online BTC közösség még 2010 szeptemberében alakult, majdnem két évvel a Bitcoin whitepaper megjelenését követően.

A november 14-én kezdődött piaci esés közepette a fórum elérte az egymillió feliratkozót. A gyengülés egyébként még egy egész héten keresztül folytatódott, 4000 dollár alá taszítva a Bitcoin árfolyamát.

A subreddit leírásában azt írja, hogy „a Bitcoinnak, az internet pénzének címezve”, illetve:

„A Bitcoinok központi szervezet nélkül kerülnek kibocsátásra, kezelésre, azaz egy kormány, bank vagy vállalat sem felelős ezekért a feladatokért. Talán téged is érdekelhet a Bitcoin, amennyiben szereted a kriptográfiai eljárásokat, elosztott peer-to-peer rendszereket, vagy akár a közgazdaságtant.”

A cikk írásakor a Bitcoin árfolyama nagyjából 4022 dollár, 36 százalékos havi, és 4 százalékos heti csökkenéssel.

A /r/btc alternatív subreddit később jött létre annak érdekében, hogy „teret adjon a szabad és nyílt Bitcoin körüli vitának, beszélgetésnek”, válaszul az eredeti /r/Bitcoin fórum moderátorainak egyes témákat érintő cenzúrájára, mint például a blokkok méretének növelése.

A „theymos” felhasználónevű, magas rangú /r/Bitcoin moderátor is megvédte az általa végzett állítólagos cenzúrát, megjegyezve:

„minden – de különösen az érzelmi okok által táplált – vitát (mint a blokkok méretének kérdése) törölni kell, kivéve, ha az lényegesen új megközelítéseket vet fel a tárgyával kapcsolatban.”

Egy redditor, akinek ez a posztja 89 százalékos egyetértést kapott, azt a kérdést tette fel a moderátori magyarázattal szemben, hogy „Hogyan jusson hát egyezségre a Bitcoin közösség a hard forkkal kapcsolatban, ha a moderátorok letiltanak minden ezzel kapcsolatos eszmecserét, amely egyelőre nem mutat közös nevezőt?”

Roger Ver, a BTC hard fork (BCH) támogatójának állítása szerint a fórum sajnos teljes cenzúra alatt áll „lassan már három éve”.

Ahogy azt megírtuk, a Bitcoin Cash hard fork a Bitcoin skálázhatósági problémája miatt következett be. Egy BCH blokk maximális mérete 8 MB, szemben a BTC 1 MB-os blokkméretével.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

Múlt hónapban ment végbe a BCH hard forkja, így jött létre a megmaradt Bitcoin Cash mellé a Bitcoin SV (BSV), a közösség ugyanis nem tudott egyezségre jutni a hálózat jövőben esedékes változtatásaival kapcsolatban.

A cikk írásakor a /r/btc subreddit 231.000 feliratkozóval rendelkezik – amely valamivel kevesebb, mint negyede a rivális /r/Bitcoin fórumnak.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!