Egy kerületi bíró elutasította az Amerikai Értékpapír és Tőzsdefelügyelet (SEC) keresetét a Blockvest kriptocég és annak alapítója ellen. A SEC nem tudta bizonyítani a törvény előtt, hogy a Blockvest tokenek értékpapírnak számítanak.

Olvastad már? A /r/ Bitcoin subreddit elérte az egymillió feliratkozót 

 

A cég egy koholt szabályozó ügynökséget alapított és azt állította, hogy az ICO-ja három különböző amerikai törvényhozó által is támogatva van.

Egy bíró elutasította a SEC indítványát

Az amerikai kerületi bíró, Gonzalo P. Curiel elutasította a SEC indítványát a Blockvest cég és alapítója ellen, egy november 27-i bírósági dokumentum szerint.

Forrás: wikimedia.com

A SEC állítása szerint a Blockvest BLV tokenjei értékpapírnak számítanak a három részből álló Howey teszt alapján. Miután a bíróság teljesen ellentétes állításokat hallott a SEC-től és az alperestől arra az ítéletre jutott, hogy nem tud elhatározást hozni amellett, hogy a BLV tokenek megfelelnek-e a Howey teszt első részének.

Továbbá a SEC nem tudta bizonyítani, hogy a beruházók, befektetéseik megtérülésére számítottak-e, ami a Howey teszt második feltétele.

A bírósági dokumentum szerint:

„A bíróság szerint a felperes nem tudott prima facie (első ránézésre meggyőző) bizonyítékot mutatni arról, hogy történt volna törvénysértés. A bíróság elutasítja a felperes indítványát”.

A panasz

A SEC beadott egy indítványt a Blockvest cég és elnöke Reginald Buddy Ringgold másnéven Rasool Abdul Rahim El ellen, értékpapírkereskedelmi törvények megsértése alapján. A Blockvestet egy kriptopénzkereskedőként alapítottak lehessen kereskedni, de végül soha nem működött – derül ki a bírósági dokumentumokból.

A hivatalos panasz szerint az alperes BLV tokenjei bejegyzetlen értékpapírnak számítanak. A cég szerint a tokeneladás márciusban kezdődött és egy hét alatt 2.5 millió dollárt gyűjtöttek össze, ezzel összesen 9 millió tokent adtak el szeptember 17-ig.

A bírósági dokumentum szerint:

A Blockvest szándéka, hogy az első engedélyekkel rendelkező és szabályozott kriptopénztőzsde lehessen az Egyesült Államokon belül.

A SEC szerint a Blockvest és alapítója hamisan állította, hogy az ICO-juk be lenne jegyezve és engedélyt kapott volna a SEC-től. Ezen felül jogtalanul használták a SEC a CFTC (Amerikai Határidős Árutőzsde Felügyelet) és az NFA (Nemzeti határidőüzlet ügynökség) pecsétjét honlapjukon. Továbbá azt állították, hogy a Deloitte is felülvizsgálta őket.

A SEC hozzátette:

Az alperes létrehozott egy nem létező törvényhozó szervet, a BEC-et (Blokklánc Kereskedelmi Felügyelet) majd kreált hozzá egy hamis kormányzati pecsétet, logót és akciótervet, melyek szinte megegyeztek a SEC pecsétével, logójával és akciótervével. Továbbá a BEC irodájának címe megegyezett a SEC székhelyének címével.

32 tesztelő és 17 befektető

Ringgold szerint egyetlen tokent sem adtak el nyilvánosan és az egyetlen befektetője a Rosegold Investments Llp. volt, melyet személyesen vezet és több mint 175 ezer dollárt fektetett bele a saját pénzéből. A Rosegold üzemelteti és finanszírozza a Blockvest működését – jegyezte meg a bírósági dokumentum.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

A SEC szerint a Blockvestnek 32 társult tesztelője próbálta ki tőzsdéjük működését. Kevesebb, mint 10000 dollár értékű ETH-t és BTC-t vittek fel összesen a váltóra. A SEC továbbá hozzátette, hogy az alperes saját állítása szerint a Rosegold-on kívül 17 további befektetővel rendelkezett.

Mindezek ellenére Ringgold szerint nem voltak elérhetők a BLV tokenek a publikum számára és nem kapott semmilyen mértékű anyagi juttatást a BLV tokenek eladásából.

A bírósági dokumentum szerint:

„Rinngold elismeri, hogy hibázott, de nem vétett mulasztást vagy hamis kép ábrázolását értékpapírok eladásával és vételével kapcsolatban. Jelenleg megszüntette az ICO működését és nem folytatja, amíg nem ad 30 napos értesítést az ICO folytatásáról a SEC tanácsa felé.

 

Forrás: news.bitcoin.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!