A /r/Bitcoin subreddit átlépte az egymillió feliratkozós határt – olvasható az „ibelite” felhasználónevű moderátor december 2-i posztjában.

Olvastad már?  Bitcoin bányászata inkább előnyös a gazdaság számára

 

A /r/Bitcoin, az egyik legismertebb online BTC közösség még 2010 szeptemberében alakult, majdnem két évvel a Bitcoin whitepaper megjelenését követően.

A november 14-én kezdődött piaci esés közepette a fórum elérte az egymillió feliratkozót. A gyengülés egyébként még egy egész héten keresztül folytatódott, 4000 dollár alá taszítva a Bitcoin árfolyamát.

A subreddit leírásában azt írja, hogy „a Bitcoinnak, az internet pénzének címezve”, illetve:

„A Bitcoinok központi szervezet nélkül kerülnek kibocsátásra, kezelésre, azaz egy kormány, bank vagy vállalat sem felelős ezekért a feladatokért. Talán téged is érdekelhet a Bitcoin, amennyiben szereted a kriptográfiai eljárásokat, elosztott peer-to-peer rendszereket, vagy akár a közgazdaságtant.”

A cikk írásakor a Bitcoin árfolyama nagyjából 4022 dollár, 36 százalékos havi, és 4 százalékos heti csökkenéssel.

A /r/btc alternatív subreddit később jött létre annak érdekében, hogy „teret adjon a szabad és nyílt Bitcoin körüli vitának, beszélgetésnek”, válaszul az eredeti /r/Bitcoin fórum moderátorainak egyes témákat érintő cenzúrájára, mint például a blokkok méretének növelése.

A „theymos” felhasználónevű, magas rangú /r/Bitcoin moderátor is megvédte az általa végzett állítólagos cenzúrát, megjegyezve:

„minden – de különösen az érzelmi okok által táplált – vitát (mint a blokkok méretének kérdése) törölni kell, kivéve, ha az lényegesen új megközelítéseket vet fel a tárgyával kapcsolatban.”

Egy redditor, akinek ez a posztja 89 százalékos egyetértést kapott, azt a kérdést tette fel a moderátori magyarázattal szemben, hogy „Hogyan jusson hát egyezségre a Bitcoin közösség a hard forkkal kapcsolatban, ha a moderátorok letiltanak minden ezzel kapcsolatos eszmecserét, amely egyelőre nem mutat közös nevezőt?”

Roger Ver, a BTC hard fork (BCH) támogatójának állítása szerint a fórum sajnos teljes cenzúra alatt áll „lassan már három éve”.

Ahogy azt megírtuk, a Bitcoin Cash hard fork a Bitcoin skálázhatósági problémája miatt következett be. Egy BCH blokk maximális mérete 8 MB, szemben a BTC 1 MB-os blokkméretével.

Vegyél részt promóciós játékunkban, és vidd el a több mint 20.000 forint összértékű nyeremények egyikét!

 

Múlt hónapban ment végbe a BCH hard forkja, így jött létre a megmaradt Bitcoin Cash mellé a Bitcoin SV (BSV), a közösség ugyanis nem tudott egyezségre jutni a hálózat jövőben esedékes változtatásaival kapcsolatban.

A cikk írásakor a /r/btc subreddit 231.000 feliratkozóval rendelkezik – amely valamivel kevesebb, mint negyede a rivális /r/Bitcoin fórumnak.

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon és az Instagramon. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!