Breaking: A Bitcoin átlépi a 34.000 dollárt

-

Úgy tűnik, hogy a kriptopiac igénye egy spot Bitcoin ETF-re napról napra csak erősödik. A tegnapi napon (október 23.) reflektorfénybe került a Bitcoin spot ETF piac két kiemelkedő szereplője, a Blackrock és a Grayscale.

Az egyik az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) ellen szerzett győzelmet, míg a másik úgy tűnik, hogy teljes léptékben készül egy spot Bitcoin ETF elindítására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezekkel a legutóbbi fejleményekkel a BTC jelentős emelkedésnek volt tanúja a piacon.

A coin csak az elmúlt 24 órában több mint 3000 dollárt erősödött, és a legutóbbi mozgása során átlépte a 34.000 dolláros szintet.

A CoinMarketCap szerint a cikkírás idején a BTC 34.560 dolláron kereskedett, több mint 650 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

A Bitcoin az elmúlt órában több mint 5%-os emelkedésnek volt tanúja, míg az elmúlt 24 órában több mint 14%-os volt a nyereség. Eközben a hétnapos grafikonon több mint 22%-os emelkedést mutatott.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

A coin 4:00 (UTC+5:30) körül az egekbe szökött a 34.000 dolláros szint fölé, elérve a 35.000 dolláros csúcsot a Coinbase-en, mielőtt visszahúzódott, és most a 34.500 dolláros szint körül állapodott meg.

A Blackrock Bitcoin spot ETF-je jövöbe lát?

Úgy tűnik, hogy a befektetési menedzsment óriáscég a Bitcoin spot ETF-jének elindítására készül.

Ez ugyanis hivatalosan is kapott egy anyakönyvi kivonatot. Scott Johnsson – a Davis Polk & Wardwell LLP pénzügyi jogásza, szerint az iShares legújabb módosításai két fontos változást tartalmaznak.

Az első az, hogy „a bevezetés előkészítéseként CUSIP-számot kapott”, míg a második szempont az, hogy a cég „ebben a hónapban készpénzzel kíván befektetni”.

Ahogy azt a CryptoMartyX elmagyarázta, a CUSIP a Committee on Uniform Securities Identification Procedures (Egységes Értékpapír-azonosítási Eljárások Bizottsága) rövidítése, egy „értékpapírokhoz rendelt egyedi azonosító”, olyan mint egy anyakönyvi kivonat.

Ez alapvetően azt jelzi, hogy a vállalat egy új értékpapír kibocsátására és kereskedelmére készül, és a Blackrock esetében az új értékpapír egy Bitcoin spot ETF lehet.

Ami a készpénzzel való befektetést illeti, a CryptoMartyX szerint ez a második szempont.

„Amikor egy új ETF-et létrehoznak, kezdeti eszközökre van szüksége a működéshez, mielőtt más befektetők elkezdenének részvényeket vásárolni. Az az utalás, hogy ebben a hónapban készpénzzel akarnak befektetni, arra utal, hogy a BlackRock talán saját tőkét helyez az ETF-be, hogy elinduljon. Ez az akció a termékbe vetett bizalmat is demonstrálhatja.”

Ezt követően az iShares Bitcoin Trustot a Depository Trust & Clearing Corporation (DTCC) is nyilvántartásba vette.

Eric Balchunas – a Bloomberg vezető ETF-elemzője – elmondta:

A Grayscale bíróságon zárja le a SEC fejezetét

Ezt követően a Grayscale, egy neves digitális eszközkezelő cég, által a SEC ellen indított per a tegnap (október 23-án) lezárult.

A D.C. Circuit Court of Appeals véglegesítette ítéletét, ami arra kényszerítette a SEC-t, hogy törölje a Grayscale Bitcoin Trust Bitcoin spot ETF-é történő átalakításáról szóló elutasító határozatát.

Az eredeti döntést két hónappal ezelőtt hozta meg a bíróság. A SEC számára azonban nyitva állt a fellebbezés lehetősége, amelynek határideje 2023 októbere volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Tekintettel azonban arra, hogy a bizottság engedett a bírósági döntésnek, az ítélet mostanra jogerőre emelkedett.

Megjegyzendő, hogy a bizottságnak még mindig joga van arra, hogy egy újabb felülvizsgálat után elutasítsa a kérelmet. A Grayscale azonban már bejelentette, hogy ismét bíróság elé viszi az ügyeket.


Olvastad már? Hester Peirce véleményezi a Bitcoin ETF jóváhagyása körül kialakult hype-ot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!