A Binance vezérigazgatója a Bitcoin feleződéséről beszél

-

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptopénz tőzsdéje, egy Bitcoin feleződés visszaszámlálót tett fel a honlapjára.

A posztjában Changpeng Zhao vezérigazgató arra utalt, hogy a Bitcoin árfolyama többszörös történelmi csúcsokat is elérhet, ha a kriptopénz zászlóshajója megismétli a korábbi árciklusokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Új Bitcoin ATH-k?

Az elmúlt három Bitcoin-feleződéssel kapcsolatos tapasztalataiból kiindulva CZ felvázolja az események valószínűsíthető sorrendjét.

Először is, a feleződést megelőző hónapokban a Bitcoin árfolyama körül egyre több lesz a pletyka, a hír, az aggodalom és a várakozás.

A feleződést követően az árak nem feltétlenül fognak egyik napról a másikra az egekbe szökni, ami a közösségben esetleg kérdéseket vet fel, hogy miért nem történt azonnali árrobbanás.

A felezés utáni egy évben azonban a Bitcoin potenciálisan többszörös történelmi csúcsot érhet el.

bitcoin

A felezés hamarabb bekövetkezhet?

A CZ azonban óvatos, megjegyezve, hogy bár úgy tűnik, hogy van egy minta, „a történelem NEM jósolja meg a jövőt”.

Továbbá hangsúlyozza, hogy a feleződés és az árfolyam-ugrások közötti közvetlen ok-okozati összefüggés nem bizonyított véglegesen.

A feleződés körüli felhajtás közepette találgatások is megjelentek arról, hogy a feleződés a vártnál hamarabb bekövetkezhet-e.

Ezt a spekulációt részben a Bitcoin növekvő hashrátája, vagyis a hálózat biztonságához szükséges számítási teljesítménye táplálta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasználók egy része szerint ez a felezési ütemterv felgyorsulását jelentheti.

A Bitcoin algoritmusát azonban úgy tervezték, hogy a bányászati nehézség különböző külső tényezők alapján történő módosításával megakadályozza a felezési ütemezés jelentős eltolódását, így biztosítva, hogy a blokkokat továbbra is nagyjából 10 percenként bányásszák.


Olvastad már? Vajon ezek az új kripto ICO-k megismételhetik a Bitcoin 2013-as árfolyam ralliját?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Mega Dice token előértékesítése közel 800 ezer dollárnál jár

A Mega Dice online szerencsejáték-platform múlt hónapban startolt DICE kripto előértékesítése cikkünk írásakor, kedd délelőtt már több, mint 795 ezer dolláros gyűjtéssel büszkélkedhet. Utánajártunk, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 05.07.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) az elmúlt héten némi emelkedést tapasztalt, de még nem tudott emelkedő tendenciát kialakítani. A kereskedési volumen május 6-án, hétfőn, a bírósági tárgyalás...

A Hongkongi Bitcoin ETF-ek az első kiáramlást tapasztalják az indulás óta

A kiáramlások kizárólag a ChinaAMC-ből érkeztek, amelyből hétfőn 75,36 BTC távozott a terméket illetően. A hongkongi Bitcoin ETF-ek az április 30-i indulásuk utáni első visszaesésüket tapasztalták,...

Az Ethereum-címek emelkednek, ami az ETH-t 3000 dolláros szinten tartja? – Mi lesz a következő lépés?

Az Ethereum (ETH) a közelmúltban pozitív árfolyammozgásokat élt meg, ami visszatolta az árfolyamát a 3000 dolláros határ fölé. Egyidejűleg a címek száma 2022 óta nem...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!