A Bitcoin eléri a 28.000 dollárt, a bálnák segítenek ebben?

-

Az utóbbi időben a Bitcoin (BTC) emelkedő pályára állt, megközelítette a 28.000 dolláros határt, és újból optimizmusra sarkallta a befektetőket.

A tőzsdékről való Bitcoin kivonulás

A Santiment adatai szerint jelentős volt a Bitcoin mozgása a tőzsdékről, a legjelentősebb számú coin (több mint 10.000 BTC) szeptember 7-e óta hagyta el a tőzsdéket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a tendencia egybeesett a Bitcoin második kísérletével, hogy átlépje a 28.000 dolláros piaci értékhatárt.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy az egyéni Bitcoin-címek hat hete a legalacsonyabb értéket érték el. Az egyedi címek csökkenése pozitív és negatív értelemben is értelmezhető.

Egyrészt a hosszú távú befektetők állományának konszolidációját jelezheti. Másrészt az új Bitcoin-felhasználók vagy -címek megszerzésének lassulására utalhat.

bitcoin
Forrás: Santiment

Egy másik kulcsfontosságú tényező a profitban lévő címek növekvő aránya volt. A nyereségben lévő címek százalékos aránya (7d MA) mérőszám nemrég egyhavi csúcsot ért el, 68,266%-ot.

Ez ugyan nyereségességet jelez a Bitcoin-tulajdonosok számára, ugyanakkor nagyobb eladásokat is vonzhat, mivel egyes befektetők megragadhatják a lehetőséget, hogy ebben a bikás fázisban nyereséget könyvelhessenek el.

A kereskedők optimisták lesznek

A kereskedők optimizmusukat mutatták ebben az időszakban. A Bitcoin eladási és vételi aránya 0,49-ről 0,46-ra csökkent, ami a kereskedők körében a bikásabb hangulat felé való elmozdulást jelentette.

Az alacsonyabb put-to-call arány arra utalt, hogy a kereskedők nagyobb arányban számítanak áremelkedésre.

A Bitcoin Open Interest (OI) normalizált Cumulative Volume Delta (CVD) értékét figyelve csökkenés figyelhető meg.

Az OI-normált CVD betekintést nyújt a piacon belüli vételi és eladási nyomásba. A csökkenés azt sugallta, hogy a vételi nyomás csökken.

Forrás: Velo

Továbbá a Bitcoin automatizált opciók implikált volatilitása (IV) emelkedett, ami a jövőbeli volatilitásra vonatkozó piaci várakozásokat tükrözi.

A növekvő IV bizonytalanságot vagy a Bitcoin jövőbeli nagyobb áringadozására vonatkozó várakozásokat jelezhet.

A kereskedők gyakran szorosan figyelemmel kísérik az IV-et, hogy megalapozott döntéseiket tudatosan hozhassák meg.

bitcoin
Forrás: Velo

Végül a Bitcoin bányászok bevételei csökkentek. Ez nagyobb eladási nyomást eredményezhetett a bányászok körében, mivel igyekeztek fenntartani a jövedelmezőségüket.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha a bányászok elkezdik eladni állományaikat, akkor hamarosan más címek is kísértésbe eshetnek, hogy szintén eladják BTC-jüket.

bitcoin
Forrás: Blockchain

Olvastad már? A Binance vezérigazgatója a Bitcoin feleződéséről beszél

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!