A Binance vezérigazgatója a Bitcoin feleződéséről beszél

-

A Binance, a világ egyik legnagyobb kriptopénz tőzsdéje, egy Bitcoin feleződés visszaszámlálót tett fel a honlapjára.

A posztjában Changpeng Zhao vezérigazgató arra utalt, hogy a Bitcoin árfolyama többszörös történelmi csúcsokat is elérhet, ha a kriptopénz zászlóshajója megismétli a korábbi árciklusokat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Új Bitcoin ATH-k?

Az elmúlt három Bitcoin-feleződéssel kapcsolatos tapasztalataiból kiindulva CZ felvázolja az események valószínűsíthető sorrendjét.

Először is, a feleződést megelőző hónapokban a Bitcoin árfolyama körül egyre több lesz a pletyka, a hír, az aggodalom és a várakozás.

A feleződést követően az árak nem feltétlenül fognak egyik napról a másikra az egekbe szökni, ami a közösségben esetleg kérdéseket vet fel, hogy miért nem történt azonnali árrobbanás.

A felezés utáni egy évben azonban a Bitcoin potenciálisan többszörös történelmi csúcsot érhet el.

bitcoin

A felezés hamarabb bekövetkezhet?

A CZ azonban óvatos, megjegyezve, hogy bár úgy tűnik, hogy van egy minta, „a történelem NEM jósolja meg a jövőt”.

Továbbá hangsúlyozza, hogy a feleződés és az árfolyam-ugrások közötti közvetlen ok-okozati összefüggés nem bizonyított véglegesen.

A feleződés körüli felhajtás közepette találgatások is megjelentek arról, hogy a feleződés a vártnál hamarabb bekövetkezhet-e.

Ezt a spekulációt részben a Bitcoin növekvő hashrátája, vagyis a hálózat biztonságához szükséges számítási teljesítménye táplálta.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasználók egy része szerint ez a felezési ütemterv felgyorsulását jelentheti.

A Bitcoin algoritmusát azonban úgy tervezték, hogy a bányászati nehézség különböző külső tényezők alapján történő módosításával megakadályozza a felezési ütemezés jelentős eltolódását, így biztosítva, hogy a blokkokat továbbra is nagyjából 10 percenként bányásszák.


Olvastad már? Vajon ezek az új kripto ICO-k megismételhetik a Bitcoin 2013-as árfolyam ralliját?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!