Elon Musk támogatja a Dogecoin alkotójának tézisét

-

Az X közösségi médiaplatformon, korábbi nevén Twitteren nemrégiben lezajlott szóváltásban két befolyásos személyiség mérlegelt egy vitatott témában.

A vitát a Coinbase-ügyben a SEC egyik nyilatkozata váltotta ki, amely azt állította, hogy „a kriptóknak nincs veleszületett vagy eredendő értéke”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a merész állítás felkeltette a Dogecoin társalapítójának, Billy Markusnak a figyelmét, aki éles kritikával válaszolt, kiemelve az adókat, amelyeket a kriptobevételei után kellett fizetnie.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója, aki a kriptovalutákkal kapcsolatos meghatározó álláspontjáról ismert, csatlakozott a beszélgetéshez, és támogatta Markus álláspontját.

Billy Markus első reakciója a SEC nyilatkozatára éles és közvetlen volt. A szabályozó testületet a következő szavakkal kérdőjelezte meg,

„Akkor adjátok vissza az összes adót, amit nekem kellett fizetnem, amiért elfogadtátok, ti szörnyű gonosz képmutatók”.

Ez a megjegyzés aláhúzza a kriptovalutákhoz való szabályozási megközelítésben érzékelhető kettős mércét.

Egyfelől a hatóságok gyorsan megadóztatják a kriptopénzekből származó jövedelmeket, kézzelfogható eszközként kezelve őket, másfelől viszont megkérdőjelezik a bennük rejlő értéket.

Elon Musk, aki sosem zárkózik el a kriptóról szóló beszélgetés elől, egy költői kérdéssel szólt bele:

„Valódi, ha adót kell fizetni, de egyébként nem valódi?”.

Ez a szarkasztikus megjegyzés rávilágít a szabályozási nézőpont következetlenségére. Ha az olyan kriptovaluták, mint a Dogecoin vagy a Bitcoin valós eszközként adóznak, hogyan lehet tagadni a belső értéküket?

Billy Markus válaszolt Musk megjegyzésére, azt sugallva, hogy a kriptopénzek „valódisága” „átmeneti”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a kijelentés többféleképpen is értelmezhető. Jelentheti azt, hogy a kriptovaluták értéke és elfogadottsága változóban van, vagy utalhat a kriptopiac változékony jellegére, ahol az eszközök gyorsan nyerik és veszítik el az értéküket.

Miközben a szabályozó szervek a kripto világának meghatározásával és megértésével küzdenek, az olyan befolyásos szereplők, mint Markus és Musk továbbra is kétségbe vonják és alakítják a narratívát.


Olvastad már? Dogecoin szobrot állítanak Japánban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!