Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

-

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket.

A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy csökkenő-szélesedő ékben kereskedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Így valószínűnek tűnt, hogy a Bitcoin hamarosan kiszabadulhat a béklyóból, és 2023 utolsó negyedévében emelkedni fog.

A Bitcoin egy bikafutásra készülődik?

A Cryptocon, egy népszerű X (korábban Twitter) fiók, amely a kriptopiaccal kapcsolatos frissítéseket posztol, nemrég rámutatott, hogy az Awesome Oscillator mérőszám a ciklus alján kívül a mélypont zónájába lépett át.

A tweet szerint a BTC árfolyama október 1-jén piaci mélyponton volt, ami azt jelenti, hogy a coin árfolyama a következő napokban emelkedni fog.

A tweet azt is megemlítette, hogy ez lehet az utolsó lehetőség a befektetők számára a felhalmozásra, mielőtt a BTC új csúcsok elérésére kapcsol, megjegyezve:

„Egyértelmű, hogy a Bitcoin egy utolsó felhalmozási lehetőséget kínál, de a legtöbb ember el fogja tékozolni, recessziót jósolva és a makroadatok miatt aggódva”.

Emellett a Mags, egy népszerű kriptoelemző rámutatott egy bikás mintázatra a BTC grafikonján.

A tweet szerint a BTC árfolyama szeptember 29-én egy leszálló ék mintázatba lépett, ami bikás jel volt.

A minta alapján a technikai cél 70.000 és 80.000 dollár között kell lennie.

Bár valójában senki sem tudja felmérni, hogy milyen lehet a jövő, a kriptó on-chain teljesítményét megnézve jobban megérthettük, hogy a BTC rövid távon milyen irányba mehet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Mit várhatunk a Bitcointól?

A fent említett grafikonok kedvezőnek tűntek a BTC számára, mivel a coin a 27 000 dolláros határ fölé is tudta tornászni magát.

A CoinMarketCap szerint a cikk írásakor a BTC 27.120 dolláron kereskedett, és piaci kapitalizációja meghaladta az 528 milliárd dollárt.

A CryptoQuant adataiból továbbá az is kiderült, hogy a BTC tőzsdei tartalékai is csökkentek, ami azt jelenti, hogy nem volt eladási nyomás alatt.

A Bitcoin Coinbase Premium és funding árfolyama is zöld volt, ami arra utal, hogy a piacon a vételi hangulat dominált.

Forrás: CryptoQuant

Néhány más mérőszám azonban aggasztónak tűnt a coin számára. Például a Coinglass szerint a BTC nyílt érdeklődése csökkent, miközben az árfolyama az elmúlt napokban megugrott.

Általában a nyílt érdeklődés csökkenése azt jelenti, hogy a folyamatban lévő ártrend véget érhet – ez egy medvés jel.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Olvastad már? A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Kiemelt kép: emrahkarakas képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!