Félelem, utálat vagy lehetőség: hogyan kezelik a kereskedők az árfolyam zuhanását?

-

Az elmúlt napokban a kriptovaluta-piac igen tragikus képet mutatott. A helyzet eleve igen szigorú volt, ám november 19-én az addig csak rossznak nevezhető állapot kritikusra változott: a BTC árfolyama 4500 dollár alá süllyedt magával húzva a kriptopiac többi résztvevőjét is.

Olvastad már? A Bitcoin a pénzügyi válság eredménye 

 

Míg néhány befektető számára az érték csökkenése kifejezett csapást jelentett, mások éppen most vásárolnak be alacsony áron az érmékből.

Ritka unalmas napok jártak a kriptovalutákra, ám november 19. mindenképpen emlékezetesnek mondható – bár sajnos negatív eseményekből adódóan. A kriptoárfolyamok zuhanásának következtében sokan kétségbeesetté, mások kifejezetten dühössé váltak. Mindenesetre az áresés miatti szomorú hangulatot a Twitteren szokásosan morbid humor kíséri.

„Itt most az együttérzésnek, a türelemnek és a tiszteletnek van helye” – írja Andreas Antonopoulos. „Sokan veszítettek most rengeteg pénzt, számukra nem túl nagy segítség üres ígéreteket tenni, ócska mémeket posztolni, vagy döntéseiket kritizálni”.

A 4chain fórumán is igen lehangolt a légkör. „Ennyi volt, eladtam” – írja egy felhasználó, posztját egy éppen marihuánát szívó, Brandon Fraserré photoshoppolt Elon Musk képpel kísérve. Szabad vagyok, végre megszabadultam a csalásnak és átverésnek ebből a poklából.

Egy darabig jó játék volt, meg szórakoztató is, de most inkább kegyetlen viccnek tűnik. Még akkor vettem BTC-t amikor 15.000 dollárt ért.

Senki sem képes nyugodtan végignézni, ahogy a szeme láttára tűnik el a pénze. Tudjátok, hogy megyünk 3K felé igaz? Jobb ha nem is reménykedünk, 2020-ig garantált a medvepiac”.

Másnak lehetőséget is nyújthatnak az alacsony árfolyamok

Az emberek nagyon különbözően reagálnak a krízishelyzetekre. A leginkább azok reménykednek most, akik kihagyták a tavalyi bikapiacot, és fiat valutájukkal markukban a partvonalról nézték ahogy mások profitálnak.

„100-ért vettem egy kicsit” – olvasom egy barátom üzenetét. „Ha elindul lefelé, veszek még egy kicsit, ha nem, akkor legalább korrekt áron szereztem egy kis Bitcoint”. Felvilágosítottam a Bitcoinról és tulajdonságairól, mire később ismét üzent: „még 100-at beleraktam… Megint esett kicsit az árfolyam”.

Hány törést képes még elviselni a BTC, mielőtt végleg padlót fogna – ezt találgatják a felhasználók. A 4500 dolláros árfolyam igen vonzó ajánlat azoknak a befektetőknek, akik azt hitték többé sosem lesz ilyen alacsonyan elérhető a vezető kriptovaluta.

Míg a kripto-twitter sok résztvevője a legjobb kapitulációs tweetet keresi (és ilyen találatokból nincs hiány), a bizakodóbbak még türelemre intenek. A kriptovalutákkal kereskedők számára örök érvényű szabály, hogy ne fektessenek be többet, mint amennyit nem sajnálnak elveszíteni.

Akik ennél mohóbbak voltak azoknak a jelenlegi piaci helyzet sok fájdalmat és sajnálkozást hozhat.

Vannak olyanok is, akiknek a munkahelye múlhat azon, hogy például az Ethereum stabilizálódik-e. Az egyik ICO amely 2018-ban jelentős mennyiségű tőkét vont be és ETH központú, elismerte, hogy küzdelmes lesz fedezni a munkavállalóinak fizetendő béreket, amennyiben a következő két hónapban is ilyen marad az árfolyam.

Munkája elvesztésének lehetősége ellenére az egyik munkavállaló azt nyilatkozta: „ez az 1987-es Wall Street-i összeomlás modern megfelelője, és iszonyúan izgalmas!”. Véleményét ugyan kevesen vitatják, legtöbben jobban örültek volna egy kis nyugalomnak egy olyan évben, ami óriási meneteléssel kezdődött, de nyögés lett a vége.

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!