Megszűnteti a Binance a BUSD stablecoint

-

A Paxos 2024 februárjában befejezi a BUSD támogatását, a Binance pedig bejelentette, hogy ők is felhagynak a stablecoin futtatásával.

A tőzsde arra kérte a felhasználóit, hogy a BUSD tokeneket váltsák át más kriptoeszközökre, és egy viszonylag frissen elindult, a tőzsdén is elérhető stablecoint ajánlott helyette.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Binance hivatalos állásfoglalást is kiadott arról, hogy 2024 februárjában a BUSD megszűnik működni, és a Paxos is ugyanekkor fogja felfüggeszteni a visszaváltási lehetőséget.

A tőzsde hivatalos bejelentése előtt már több felhasználó is megosztotta a közösségi médiában, hogy a tőzsde appjában rendszerüzenetet kaptak a token támogatásának a megszűnéséről, és erről számos screenshotot is mutattak.

A tőzsde a sajtóközleményében arra bíztatja a felhasználókat, hogy kezdjék el a BUSD készletük átváltását más kriptókra, többek között az újonnan indult First Digital USD (FDUSD) tokenre.

Ezt a stablecoint a Hong Kongban működő First Digital Group indította el, és júliusban került be a Binance kínálatába.

A tőzsde augusztus 30-án nyolc BUSD kereskedési párt is levett a kínálatából, aktiválta viszont a BUSD/FDUSD párt, amelyen a váltásért nem számolnak fel jutalékot.

Az FDUSD esetében a Binance korábban is megpróbálta nagyobb arányú kereskedésre ösztönözni a felhasználóit, és jutalékmentes váltást kínált a BTC és az ETH ellenében is.

A Binance döntése, hogy beszüntetik a BUSD stablecoint, vélhetően a SEC eljárása miatt következett be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az USA tőzsdefelügyelete idén februárban figyelmeztette a Paxost, hogy a BUSD kibocsátása és üzemeltetése potenciálisan törvénysértő lehet, mivel a gyanú szerint regisztrálatlanul működő értékpapírként is definiálhatja a hatóság.

A Paxos ugyanezen a napon utasítást kapott a New York Állami Pénzügyi Részlegtől, hogy függessze fel a BUSD kibocsátását és forgalmazását.

Olvastad már? A következő Bitcoin bikapiac három kulcsfontosságú tényezője

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!