A blokklánc-technológia kibontakozása kicsit tovább tarthat, mint az interneté

-

A blokkláncnak kicsit tovább tart majd kifejlődnie, mint az internetnek, ugyanis sokkal bonyolultabb – mondta a ConsenSys alapító Joseph Lubin a német t3n hírlap interjújában, pénteken.

Olvastad már? Elemzési részleget indít a Binance, négy stablecoinnal bővül a Cobinhood

 

Az Ethereum társalapító Lubin szerint, a blokklánc-technológia hasonlóan fejlődik mint a web, növekedése exponenciális, hála a „több száz, emberek számára is hasznosítható” projektnek.

A blokklánc decentralizált valutákra alkalmazott használati esetének alapján, a szakértő szerint az elosztottfőkönyv-technológia, képes lehet az internetnél is jobban átitatni a társadalmat, létrehozva ezzel a decentralizált internetet, avagy a Web3-at. Lubin szerint azonban a blokklánc-technológia társadalmi szintű elfogadtatása és elterjesztése tovább tart majd mint az internet esetében:

„A blokkláncalapú projektek lehetővé teszik, hogy az emberek ismételten valami hasznosat hozzanak létre, így alakult ki az internet is. Valószínűleg azonban kifejlesztése tovább fog tartani, mivel jóval bonyolultabb. Ráadásul a digitális pénz témakörével karöltve a blokklánc jobban átitathatja majd társadalmunkat, mint a web. Minden internetre kapcsolt lehet majd a Web3-ban.”

Az interjúban Lubin kihangsúlyozta, hogy a ConsenSys – egy Ethereumra összpontosító inkubátor- és infrastruktúrafejlesztő vállalat – az Ethereum előtt született azzal a céllal, hogy olyan eszközöket és infrastruktúrát fejlesszen, amely alkalmas egy decentralizált ökoszisztéma elindítására, amelyben az Ethereum képes működni.

Lubin azonban tisztázta, hogy a cég célja ennek az ökoszisztémának a fejlesztése, nem pedig az irányítása:

„Sok mindennel foglalkozunk, de nem érdekel az egész ökoszisztéma irányítása, csupán annak előremozdítása.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol az Ethereum ökoszisztéma alkalmazásáról a teljes decentralizációra, Lubin így felelt: „gondolod, hogy már teljesen kiforrott, így három évvel az alapítás után?”.

Amikor arról kérdezték, milyen dinamikával lehetne átalakítani a jelenlegi internetet a Web3-ra, Lubin nem kezdte el a ConsenSyst korunk internetes óriásaihoz hasonlítgatni, mint a Facebook, vagy a Google, inkább olyan párhuzamot vont, mint „az IBM és Microsoft, az Accenture és Deloitte közötti viszony”, mint központosító erő a blokkláncon.

A társalapító azt is megjegyezte, hogy az internet üzleti modelljei szembe mennek a blokklánc természetével, az ugyanis „lehetővé teszi az önálló, szuverén identitást”.

Év elején Lubin úgy vélekedett, hogy a közösség egy „decentralizált kormányzáson” alapuló világ felé tart, azt az elképzelést támogatva, amely szerint a Bitcoin, mint a világ „digitális aranya” marad fenn, az Ethereum pedig afféle „üzemanyagként” szolgál majd a különböző decentralizált rendszerek számára.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!