A sport világa egy több milliárd dolláros befektetés, a játékosok, és virtuálisan szinte mindenki a sportközösségből valamilyen módon ebbe a területbe invesztál. A kriptovaluták közelmúltban történt bevonása segíthet abban, hogy a terület a korábban vártnál is nagyobb mértékben fejlődjön.

Olvastad már? A blokklánc-technológia kibontakozása tovább tart, mint az interneté

 

A legjelentősebb összefonódás

Bár a 2014-es oroszországi téli olimpia tele volt elbűvölő és lebilincselő pillanatokkal, a legérdekesebb mégis a jamaikai Bobsleighből érkezett csapat volt, ők ugyanis 30.000 dollárt gyűjtöttek a Dogecoin segítségével, hogy megengedhessék maguknak az európai utat.

Az egyedülálló eset jó hatással volt a kriptovaluta árfolyamára, a DOGE ugyanis 50 százalékos növekedést produkált a Bitcoinal szemben, 2013 végén, illetve 2014 elején.

A 2014-es év még egy nagyszerű együttműködést is felvonultatott: a Bitpay kriptopénzváltó és az ESPN között. A két partner átnevezte a Beef O’Brady Bowlt – St Petersburg Bitcoin Bowlra. A csarnokot ezután megtöltötték BTC-t is elfogadó eladókkal, Bitcoin ATM-ekkel, a BitPay pedig igyekezett a helyet valamiféle kriptomenedékké alakítani, innovációkkal és ösztönző technológiákkal megtöltve azt.

Az együttműködésnek sajnos egy évvel később vége szakadt, mégis soha el nem felejthető kezdeményezésként maradhat fenn azoknak a szurkolóknak az emlékezetében, akik itt találkoztak először a kriptovalutákkal, vagy itt ismerték meg behatóbban a technológiát.

Tekerjünk előre 2018-ra

A 2014-es sikeres együttműködési kezdeményezések után a felek rengeteg erőfeszítést tettek a sport- és a kriptoközösség kapcsolatának megerősítésére.

Az eToro év elején bejelentett egy hirdetési együttműködést hét angol első osztályban játszó focicsapattal. Az üzletet egyébként Bitcoinban rendezték, és a mai napig e két iparág legnagyobb szabású keveredésének számít.

A CoinDeal kriptovaluta-váltó szintén együttműködésre lépett az angol bajnokságban játszó Wolverhampton Wanderers csapattal, így logójuk a játékosok mezének ujjára kerülhetett.

Az amerikai Sacramenti Kings kosárlabdacsapat nemrég bejelentette, hogy mostantól elfogadja a Bitcoint, mint fizetőeszközt. A csapat szintén közölte, hogy továbbra is folytatják az Ethereumbányászatot az alagsorban.

A két közösség kapcsolata csak akkor lesz szorosabb, ha a többi csapat sikerén felbuzdulva a vezető klubok is csatlakoznak a kriptoszférához.

Azonban a két iparág összefonódása nagyban függ a kriptovaluták élettartamának hosszától is – a legtöbb csapat ugyanis valószínűleg hátat fordítana az ilyen projekteknek, amennyiben a nagyobb piaci törés következne be.

Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!