A blokkláncnak kicsit tovább tart majd kifejlődnie, mint az internetnek, ugyanis sokkal bonyolultabb – mondta a ConsenSys alapító Joseph Lubin a német t3n hírlap interjújában, pénteken.

Olvastad már? Elemzési részleget indít a Binance, négy stablecoinnal bővül a Cobinhood

 

Az Ethereum társalapító Lubin szerint, a blokklánc-technológia hasonlóan fejlődik mint a web, növekedése exponenciális, hála a „több száz, emberek számára is hasznosítható” projektnek.

A blokklánc decentralizált valutákra alkalmazott használati esetének alapján, a szakértő szerint az elosztottfőkönyv-technológia, képes lehet az internetnél is jobban átitatni a társadalmat, létrehozva ezzel a decentralizált internetet, avagy a Web3-at. Lubin szerint azonban a blokklánc-technológia társadalmi szintű elfogadtatása és elterjesztése tovább tart majd mint az internet esetében:

„A blokkláncalapú projektek lehetővé teszik, hogy az emberek ismételten valami hasznosat hozzanak létre, így alakult ki az internet is. Valószínűleg azonban kifejlesztése tovább fog tartani, mivel jóval bonyolultabb. Ráadásul a digitális pénz témakörével karöltve a blokklánc jobban átitathatja majd társadalmunkat, mint a web. Minden internetre kapcsolt lehet majd a Web3-ban.”

Az interjúban Lubin kihangsúlyozta, hogy a ConsenSys – egy Ethereumra összpontosító inkubátor- és infrastruktúrafejlesztő vállalat – az Ethereum előtt született azzal a céllal, hogy olyan eszközöket és infrastruktúrát fejlesszen, amely alkalmas egy decentralizált ökoszisztéma elindítására, amelyben az Ethereum képes működni.

Lubin azonban tisztázta, hogy a cég célja ennek az ökoszisztémának a fejlesztése, nem pedig az irányítása:

„Sok mindennel foglalkozunk, de nem érdekel az egész ökoszisztéma irányítása, csupán annak előremozdítása.”

Arra a kérdésre, hogy mit gondol az Ethereum ökoszisztéma alkalmazásáról a teljes decentralizációra, Lubin így felelt: „gondolod, hogy már teljesen kiforrott, így három évvel az alapítás után?”.

Amikor arról kérdezték, milyen dinamikával lehetne átalakítani a jelenlegi internetet a Web3-ra, Lubin nem kezdte el a ConsenSyst korunk internetes óriásaihoz hasonlítgatni, mint a Facebook, vagy a Google, inkább olyan párhuzamot vont, mint „az IBM és Microsoft, az Accenture és Deloitte közötti viszony”, mint központosító erő a blokkláncon.

A társalapító azt is megjegyezte, hogy az internet üzleti modelljei szembe mennek a blokklánc természetével, az ugyanis „lehetővé teszi az önálló, szuverén identitást”.

Év elején Lubin úgy vélekedett, hogy a közösség egy „decentralizált kormányzáson” alapuló világ felé tart, azt az elképzelést támogatva, amely szerint a Bitcoin, mint a világ „digitális aranya” marad fenn, az Ethereum pedig afféle „üzemanyagként” szolgál majd a különböző decentralizált rendszerek számára.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép estéd!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!