A YouGov adatkutató cég, amely tanulmányokból és elemzésekből gyűjt adatokat olyan ügynökségeknek, akiknek azok hasznosak lehetnek, most érdekes felfedezést tett a Bitcoint illetően.

Olvastad már? A kriptovaluta és a sport kapcsolatának rövid áttekintése

 

Az ügynökség a visszajelzések szerint pontos adatokat szolgáltat, amelyek gyakran kerülnek felhasználásra különböző iparterületeken, vagy akár hivatalos szervek, magánvállalkozások által.

A brit populáció ismeretei a Bitcoinról

A cég által végzett legújabb felmérésben megkérdezettek 93 százaléka ismeri a Bitcoin kifejezést, és bár a tanulmány nem tartalmazott altcoinokra vonatkozó kérdéseket, ez a hatalmas arány még mindig meglepő a BTC fiatal korát tekintve.

A megkérdezettek 4 százaléka állítása szerint behatóan ismeri a kriptovalutákat, míg 24 százalékuk csak a Bitcoint ismerte valamilyen szinten. A várakozásoknak megfelelően a felmért csoport fiatalabb része nagyobb számban állította, hogy ismeri a Bitcoint.

Forrás: yougov.co.uk

A kriptovalutákba befektetők legnagyobb része is a fiatalok közül kerül ki, mégpedig a 18-24 éves korosztályból. Egy másik nézőpont szerint a Bitcoin pénzük befektetésére ösztönzi a fiatalokat is, míg az USA-ban megkérdezettek közül például a részvénytulajdonlás leginkább a 70 éves kor fölöttiek körében népszerű.

A megkérdezett férfiak körülbelül 6 százaléka fektetett BTC-be, míg a megkérdezett hölgyeknek csupán alig egy százaléka.

A megkérdezettek 20 százaléka gondolja úgy, hogy a Bitcoin tömegesen elfogadásra kerülhet a jövő nemzedékeinek körében, 43 százalékuk viszont határozottan azt állítja, hogy a legnagyobb kriptovalutát nem lehet majd jövőbeli valutaként alkalmazni.

A maradék 37 százalék nem rendelkezett határozott véleménnyel a kérdésről. Akik ismerik a Bitcoin, és hálózata valódi természetét, azok tudják, hogy a tényleges adaptációhoz szükséges eszközök (mint pl.: a Lightning Network) csak most kerültek kifejlesztésre.

Elfogadhatóvá válhat-e tömegesen egy decentralizált valuta?

Az, hogy a válaszadók hogyan vélekednek a BTC jövőbeli elfogadásáról, érdekes módon nem mutatott semmilyen összefüggést azzal, hogy vásároltak-e már kriptovalutát, vagy nem. Mind a pozitív, mind a negatív vélemények nagyjából egyenlően oszlottak meg a férfi és női résztvevők között.

A kérdőív utolsó kérdése minden résztvevő számára az volt, hogy milyen pozitívumai lehetnének egy decentralizált valuta – mint a Bitcoin – implementációjának a mindennapi életben.

A megkérdezettek 25 százaléka semleges választ adott, míg 18 százalékuk nem tudta hogyan is válaszoljon a kérdésre. 44 százalékuk teljesen negatív volt ezzel a lehetőséggel kapcsolatban.

A tanulmányból az a következtetés vonható le, hogy az egyik kulcs a Bitcoin globális elfogadottságához vezető úton a megfelelő oktatás. A legtöbb olyan válaszadó, aki megértette a technológia lényegét, és pozitívan vélekedett vele kapcsolatban, meglehetősen átfogó ismeretekkel rendelkezett a BTC-vel kapcsolatban.

A hirdetések sajnos nem segítenek az ismeretek továbbításában, csak személyről személyre szállhat az információ – hiszen ez egy peer-to-peer valuta.

A Bitcoin teljes adaptációjának elősegítése érdekében az első lépésnek a „hittérítésnek” kell lennie, azaz, hogy a felhasználók maguk ismertessék meg másokkal ezt a technológiát.

Forrás: btcnn.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!