Az amerikai kriptovauta-kereskedők találtak egy kiskaput amellyel elkerülhetik a digitális valutával végzett tranzakciók megadóztatását. – derült ki a Venture Beat november 11-i cikkéből.

Olvastad már?  Angol statisztika  a bitcoin mindennapos használatáról

 

Az adózás a kriptoipar felemelkedése óta egyike a legnagyobb probléma, amellyel a felhasználóknak szembe kell nézniük. Márciusban az amerikai Internal Revenue Service – IRS nyilvános bejegyzést adott közre minden kriptovalutával kereskedőnek egyénnek címezve, amelyben emlékeztette őket, hogy az ilyen módon szerzett bevételeiket mindenképpen tüntessék fel adóbevallásaikban.

Az IRS a kriptovalutákat mint tulajdon ismeri el, így aki több mint egy évig tartja pénzét digitális pénzekben mielőtt eladná azokat, már hosszú távú tőkegyarapodási adót köteles fizetni. Ennek mértéke 15-től 23,8 százalékig terjedhet.

Ha viszont egy éven belül eladják kriptovaluta befektetésüket, az eljárás rövid távú befektetésnek minősül, így a szokásos jövedelemadóra vonatkozó adókulcs alapján számítják fel az egyes díjakat.

Ez azonban általában magasabb összeg, mint a hosszú távú tőkegyarapodást terhelő. Annak érdekében, hogy ezek megfizetését elkerüljék, a felhasználók különböző blokkláncalapú hitelező platformokhoz fordultak.

Tegyük fel, hogy Dániel 10.000 dollár értékű Bitcoint, 10 hónappal ezelőtt. Megérezve, hogy az Ethereum ára nemsokára ugrásszerűen megemelkedik, szeretne 2500 dollár értékű ETH-t vásárolni.

Ahhoz, hogy véghez vigye tervét, Dani egy olyan platformhoz fordul, amely fiat kölcsönöket kínál kriptovaluta-váltásért cserébe. Például 2500 dollár értékű hitelt vesz fel a BlockFi-tól, miután 5000 dollár értékű Bitcoint helyezett letétbe.

Ezután Dani a kölcsönkapott 2500 dollárból ethereumot vásárol, majd két hónap múlva visszafizeti a hitel összegét, és visszakapja 5000 dollár értékű Bitcoinját is.

Ezzel a megoldással Dan megkerülte a rövid távú befektetésekre kivetett adókat, hiszen a hitelre felvett tőkét helyezte rövidtávon kriptovalutába.

A kölcsönzött összeg felvételének fárasztó folyamata azonban egyáltalán nem mentes a különböző kockázatoktól. Például ha a BTC és az ETH árfolyama jelentősen zuhan alatta, alanyunk igen súlyos anyagi gondba keveredhet. Ezért a legtöbb blokkláncalapú hitelezési platform rögzített kripto-fiat árfolyamokkal dolgozik.

A kriptovaluta-alapú bevételek után fizetendő adóterhek rendezése mindenesetre igen égető probléma, nemrég például egy amerikai egyetemistára 400.000 dolláros büntetést szabtak ki, 5000 dolláros kriptobefektetése miatt.

 

Forrás: btcmanager.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!