Az FTX 2.0 rosszabb lenne, mintha a semmiből kezdenénk újra

-

A legendás kriptotőzsde, a Kraken társalapítója és az időközben megszűnt FTX vezető kereskedői nem értenek egyet az „FTX 2.0″ kezdeményezés kilátásairól.

A csapat agresszív promóciója ellenére az FTX 2.0-t különböző okok miatt figyelemre méltó szkepticizmus fogadta.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Reménytelen álom, rosszindulatú önreklámozás”: A közösség elítéli az FTX újraindításának ötletét

Az FTX 2.0 tőzsde elindítása, mint az FTX összeomlásának áldozatai kárpótlásának lehetővé tételére, „rosszabb” lesz az iparág számára, mint egy új tőzsde elindítása a semmiből. Mint ilyen, a védjegy aukciója a legjobb dolog, amit a kurátorai tehetnek, mondja a Kraken társalapítója, Jesse Powell.

Mivel az FTX 2.0 csapat, technológia, banki licencek és hasonlók nélkül fog elindulni, az indítása nem lesz más, mint egy „támadás” a hitelezői közösség ellen, teszi hozzá Powell.

A Twitteren @ThinkingUSD néven futó veterán kriptopénz kereskedő hasonló gondolatokat osztott meg 216 ezer követőjével:

Nem hiszem, hogy a kereskedők a Madoff-vállalkozásoknál akarják majd letétbe helyezni a fedezetüket. Vagy a wifi-jüket Enron wifire cserélni. Az FTX 2.0 a legjobb esetben is reménytelen álom, a legrosszabb esetben pedig rosszindulatú önreklámozás bizonyos influencerek részéről, akik minden másban kudarcot vallottak a kriptóban.

Ugyanakkor az FTX 1.0 legnagyobb kereskedői optimisták az esetleges spin-off indulásával kapcsolatban. A top kereskedő @HighStakesCap, aki azt állítja, hogy egykor az FTX by PnL #1 volt, kiemeli, hogy a kereskedők többsége „rendben van” az FTX 2.0 ötletével.

Kollégája, Alex Wice szintén biztos benne, hogy „mindenki bizakodó” az FTX 2.0-val kapcsolatban.

Az FTX 2.0 útban a bevezetés felé

Mindegyik felszólaló ugyanakkor kételkedik a felszámolóbizottság tevékenységében, mivel a felszámolók kártérítési díjai túl magasnak tűnnek az FTX összeomlásának áldozatai számára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Néhányan közülük még mindig nem kaptak kártérítést a Cryptopia és a Mt. Gox, az időközben megszűnt kriptopénz-szolgáltatásoknál elszenvedett veszteségeikért.

Az FTX 2.0 egy „bizottság”, az FTX korábbi hitelezőiből és ideiglenes vezérigazgatójából, John Ray III-ból álló csoport kezdeményezése. Egyes becslések szerint az FTX új verziója már idén elindulhat.


Olvastad már? A Tether 850 millió dolláros nyereségről számol be

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről. Az adatok azt...

3 kriptó, amivel 100 dollárból 1000-ret csinálhatsz 2024-ben

Vendégbejegyzés Mivel a kriptopénzpiacon mindig bizonytalanság uralkodik, a befektetők időről-időre mérlegelik, hogy az esetleges veszteségek elkerülése érdekében ne-e inkább az eladás mellett döntsenek. Tény, hogy a kriptopiacok...

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!