Hekkerek kezébe került több híresség Twitter-fiókja

-

Az elmúlt hetek során összesen nyolc alkalommal sikerült a hekkereknek híres emberek Twitter-fiókját megszerezni.

Ezután pedig különböző kriptós átveréseket kezdtek népszerűsíteni, amelyekkel összesen nagyjából 1 millió dollárhoz jutottak hozzá.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az eltérített fiókok között van a Pudgy Penguins NFT-projekt alapítója, az OpenAI technológiai vezetője, de még az ismert kriptokritikus közgazdász, Peter Schiff is.

A Twitteren közismert blokkláncos nyomozó, ZachBTC egy Twitter-szálban osztotta meg a követőkkel, hogy több tárcát is sikerült azonosítania, amelyek a meghekkelt fiókokkal végrehajtott csalásokhoz köthetők.

„A csalások nagy többségét a sim swap módszerrel hajtották végre, de arra is van néhány utalás, hogy egyes fiókokat a Twitter belső adminisztrációs felületének az eltérítésével tudtak megszerezni. Remélem, hogy a Twitter biztonsági csapata nagyon alaposan kivizsgálja ezeket az eseteket, mivel milliós károkról van szó. Mikor megszerezték a fiókokat, azonnal kiposztolták az adathalász tweeteket. Mivel pedig az ügyfélszolgálat nagyon lassan válaszolt, volt olyan tweet, amely órákig, napokig aktív és látható volt.”

Cole Villemain, a Pudgy Penguins alapítója mellett a dj Steve Aoki, és a Bitcoin Magazin szerkesztője, Pete Rizzo is az áldozatok között van.

Ami pedig talán a legnagyobb hírverést kapta, az az, hogy az ismert kriptokritikus és aranyrajongó Peter Schiff is elvesztette a fiókját, amely segítségével aztán szintén egy adathalász linket terjesztettek, amely a tokenizált arany és a defi népszerűsítésével próbálta kattintásra csábítani a követőket.

A felhasználók számára a két-faktoros azonosítás esetén jobb, ha inkább a biztonsági kulcsot használják, és nem az sms-alapú kódot.

Egy másik, szintén nagy port felvert esetben az OpenAI technológiai vezetője, Mira Murati vesztette el a fiókját, még június másodikán.

A kriptoközösségben szinte azonnal felhangzott a figyelmeztetés, mert Murati fiókjával egy ERC20 tokent kezdtek reklámozni, természetesen egy adathalász linkkel együtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A bejegyzés nagyjából egy óráig volt aktív, több tízezren látták, és sokan meg is osztották, mielőtt törölve lett.

A hekkerek ráadásul korlátozták a válaszadók listáját, hogy a poszt alatt senki se tudja figyelmeztetni a felhasználókat.

A The Sandbox metaverzumának az ügyvezetője, Arthur Madrid május végén került a csalók célkeresztjébe. Hasonló módon szerezték meg a fiókját, és hasonló módon hirdettek meg egy hamis SAND token airdropot.

Az mindenesetre még nem ismert, hogy ebben az esetben is ugyanazok a hekkerek voltak-e a támadás mögött, mint a későbbi, júniusi alkalmakon.

Olvastad már? Az Ethereum vezeti az altcoin között az eladási hullámot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!