A Gemini és a Genesis vitatja a SEC vádjait

-

Az USA tőzsdefelügyelete, a SEC idén januárban perelte be a Geminit és a Genesist, mivel állításuk szerint regisztrálatlan értékpapírokat adnak el amerikai állampolgároknak.

A SEC vádjai alapján a két cég ezzel a gyakorlattal több milliárd dollárnyi kriptopénzhez jutott, több százezernyi befektetőtől.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Május 26-án viszont újabb dokumentum került a bírósághoz, amelyben a Gemini és a Genesis ügyvédei úgy fogalmaztak, a SEC beadványát semmissé kell tenni, mivel a Gemini Earn programja, illetve az ahhoz kapcsolódó ügyfélmegállapodás nem számít értékpapírnak.

A jogászok szerint a SEC azon igyekszik, hogy olyasmit lásson bele a dolgokba, ami sosem létezett.

„A SEC úgy nyilatkozik, hogy a szövetségi értékpapír-törvények egyértelműen meghatározzák a jelenlegi helyzetet, a valóság az, hogy a felügyelet valójában a hatáskörét próbálja a valósnál nagyobbra kiterjeszteni, mégpedig indokolatlan mértékű értelmezési túlkapásokkal.”

A Gemini és a Genesis nem a SEC első áldozatai, a hivatal már több kamatfizető kriptós platformot is célba vett.

A Celsius és a Blockfi esetében több államban is eljárást indítottak ellenük az értékpapírokkal foglalkozó hatóságok, még a csődjük előtt.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Annak ellenére, hogy a SEC mit gondol a Gemini és a Genesis saját hitelezési szolgáltatásáról, a jogászok nézetei alapján ezek a termékek nem felelnek meg az értékpapírok követelményeinek.

„Ezek a termékek sosem kerültek aukcióra, nem kereskedhetők semmiféle másodlagos piacon, nem képviselnek mögöttes eszközt, sem pedig átruházható jogosultságot, és a működésükhöz nem szükséges, hogy bárki kölcsönözzön, vagy hitelt vegyen fel.”

A két vállalkozást képviselő ügyvédek úgy fogalmaztak, hogy még ha a SEC-nek tényleg igaza van, és az Earn termékek valóban értékpapírnak számítanak, a hivatal akkor is valótlanul állítja azt, hogy ezeket bárkinek is értékesítették, vagy, hogy egyáltalán létezik olyan résztvevő fél, aki értékesíteni tudja ezeket.

Olvastad már? A Tron könnyen megelőzheti az Ethereumot, de…

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Shiba Inu (SHIB) lassú tempója kiemeli az RCO Finance (RCOF) mint új kripto versenytársat

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közössége látta, hogy érméje küzd a felemelkedésért. Miközben a kriptopénzek területén sok érme a fellendülés jeleit mutatja, a Shiba Inu (SHIB) ingadozik...

A Slothana árfolyam-rallija fellendíthet több kripto előértékesítést is

Vendégbejegyzés A Solana mém érmék mostanában igen nagyot futnak, és közülük is kiemelkedik egy új szenzáció, a Slothana (SLOTH). A SLOTH május 13-án érte el történelmi csúcsát...

A Solana most először jövedelmezőbb, mint az Ethereum

Az Ethereum versenytársának számító okosszerződés-rendszer, a Solana először előzte meg az Ethereumot nyereségességben. A blokklánc jövedelmezőségét a lánc által létrehozott teljes gazdasági értékként határozzák meg,...

Bikafuttatás pár nap múlva: Melyik kriptót érdemes megvenni a 25-50x-es nyereségért?!

Vendégbejegyzés A kriptopiac hatalmas fellendülés küszöbén áll, és a befektetők éberen keresik a lehetőségeket, hogy jelentősen megsokszorozzák befektetéseiket. Mindenki fejében ott motoszkál a kérdés, hogy mely kriptovaluták...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!