Hatalmas válság jöhet, és nem csak a bankokban

-

Az USA elnökjelöltje, Robert Kennedy arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi bankválság csak a jéghegy csúcsa, és a bajok sokkal nagyobbak lehetnek.

Kennedy a múlt hónapban jelentette be az indulását az elnöki posztért, és a Twitteren azóta is aktív a megosztó témákban.

„A bankcsődök csak a jéghegy csúcsát jelentik. Hatalmas válság közelít. Az új munkahelyek száma harmadik hónapja esik. Két hónapja esik az ipari termelés. Az infláció tönkreteszi a középosztályt és a dolgozókat. A nemzet újraépítésére kellene fordítanunk a figyelmünket.”

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bankrészvények esnek, de a mentőcsomagok csak tetézik a bajt

Kennedy szerint Biden elnök hiába állítja, hogy a bankrendszer erős és biztonságos, hiszen a bankrészvények éppen szabadesésben zuhannak, az amerikaiak pedig jobbat érdemelnek annál, hogy a tévében nyugtatgassák őket, és elmondják, hogy mit kellene gondolniuk.

„A mentőcsomagok arra ösztönzik a bankokat, hogy felelőtlen mértékű kockázatot vállaljanak, és veszélybe sodorják a betétesek pénzét, akkor is, ha tudják, hogy a tévedés ára hatalmas lehet. Ha pedig hibáznak, a központi bank majd úgyis kimenti őket az adófizetők pénzéből. Érthető okai vannak, hogy a First Republic Bankot meg kell védeni. Nem ezzel a konkrét bankmentéssel van a baj. Maga a rendszer a rossz, ahol a túl nagy intézmények egyáltalán mentőcsomagra szorulnak, nehogy magukkal rántsanak mindenkit.”

Kennedy szerint Biden kriptós adótervezete rettenetesen rossz ötlet, reagálva a legfrissebb hírekre, amelyek szerint az úgynevezett Digital Asset Mining Energy (DAME) néven futó adónemet is bevezetné a kormány.

„A kriptopénzek, élükön a bitcoinnal, az innováció hajtómotorjainak számítanak. A megadóztatása rossz ötlet, és a kormány nagyot hibázik, ha hátráltatni próbálja az iparágat, mert így csak elüldözik innen az innovációt, valahová máshová.”

Kennedy úgy fogalmazott, hogy manapság divatos azért ellenezni a kriptopénzeket, mert a bűnözők is használják őket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

De nem csak a bűnözőknek van szüksége a privát szférára, hanem az átlagembereknek is, főleg olyankor, amikor a kormányok a bankszámlákon keresztül lehetetlenítik el a kritikusaikat, vagy a disszidenseket, vagy éppen a fizetési platformokkal tiltatják le őket.

Az elnökjelölt szerint, amíg az emberekben nem lehet visszaállítani a kormányba vetett bizalmat, addig mindig is szükség lesz a készpénzre és a kriptókra, hogy valódi szabadsága is legyen az embereknek.

zeta

Olvastad már? Égbe szökött a tranzakciószám, mitől menetel így a Bitcoin?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Hong Kong-i rendőrség négy embert keres a kripto befektető elrablása miatt

Az ügyet ismerő személyek szerint a támadás egy 1,9 millió dolláros kripto befektetési vitához kapcsolódott, amelyben az áldozat érintett volt. A hongkongi rendőrség négy férfit keres,...

Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet. Az indikátor, amiről...

Top 3 új kriptovaluta 2024-ben | A vadászat az 1000% potenciálért💎

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás soha nem látott izgalmat váltott ki a kriptovaluták piacán, a befektetők pedig a következő nagy dobás után kutatnak. A rengeteg lehetőség közül három...

Worldcoin (WLD) technikai elemzés 05.12.

Prémium Worldcoin (WLD) A Worldcoin (WLD) árfolyama dupla feneket képzett egy kulcsfontosságú támaszszint körül, ami potenciális felhalmozódásra utal. Amennyiben az OpenAI hétfői élő közvetítése pozitív hatással lesz a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!