Új kölcsönzési funkcióval bővül a Blur piactere

-

A népszerű NFT piactér a Blur legújabb szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználók az általuk birtokolt NFT-ket fedezetként használva kölcsönt vehessenek fel.

A Blend névre keresztelt funkció célja, hogy javítsa az NFT-szektor pénzügyi helyzetét, mégpedig nagy volumenben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blend nem orákulumokkal működik, és a hiteleknek nincs futamideje, azok addig aktívak maradhatnak, míg a résztvevő felek le nem állítják.

A jelenlegi információk alapján a protokoll jutalékmentesen használható, sem a hitelezők, sem a hitelfelvevők nem kell, hogy díjakat fizessenek.

„A Blend összepárosítja a kölcsönfelvevőket a hitelezőkkel, akik hajlandóak fedezetként elfogadni az NFT-ket. A hitelező tudja eldönteni, hogy az adott tokenért cserébe milyen feltételek mellett, mekkora összeget tud biztosítani.”

A Blend automatikusan meg is tudja újítani a hitelszerződést, amíg van olyan hitelező, akinek megfelelnek a feltételek.

Ennek során on-chain tranzakció nem történik, így díjat sem számol fel a rendszer.

Tényleges tranzakció akkor történik, mikor valamely résztvevő úgy dönt, hogy lezárja az ügyletet, vagy akkor, ha a megegyezett kamat esetén változás következik be.

A hitelszerződések lejárat nélküliek, ez azt jelenti, hogy magának a hitelnek a futamideje gyakorlatilag bármeddig kitolható, bőven az eredetileg megállapított időtartamon túlra is.

Ha a kölcsönvevő nem fizeti vissza a pénzt, vagy a hitelező mindenképpen terminálni szeretné a szerződést, akkor a fedezetként használt NFT-t holland aukció keretein belül bocsátják árverésre. A hitelkamat 0%-ról indul, majd fokozatosan emelkedik.

„Egy NFT akkor likvidálódik a Blend protokollján belül, ha a hitelező megindítja az árverést, és a hitelt senki sem hajlandó átvállalni, semekkora mértékű kamat mellett.”

A hitelfelvevők is bármikor visszafizethetik a kikölcsönzött pénzt.

Ha egy kölcsönfelvevő változtatni szeretne a hitelösszegen, vagy a kamat mértékén, akkor a rendszer azt is meg tudja oldani, hogy a fedezet terhére automatikusan visszafizeti az előző hitelt, az újonnan felvett összegből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Blur piactere tavaly indult, és hamar népszerűvé vált a felhasználók körében, hiszen tokenekkel jutalmazza a platformon bonyolított kereskedési aktivitást.

Azóta már meg is haladta az OpenSea kereskedési volumenét.

zeta

Olvastad már? Pénzalapot hoznak létre a Bitcoin-fejlesztők jogi költségeinek a támogatására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az RCO Finance (RCOF) vs. Ethereum (ETH), melyik kínál jobb hosszú távú értéket?

Vendégbejegyzés Az RCO Finance (RCOF) egy ígéretes projekt, amely megóvná a befektetőket a piaci volatilitástól. Nem hír, hogy az Ethereum (ETH) drasztikusan csökkent, így a befektetők...

A Cardano (ADA) ára szárnyal: 500%-os potenciális növekedést jósolnak

A Cardano (ADA) figyelemre méltó nyereséget ért el, több mint 222%-ot emelkedett, mióta áttörte az ellenállást a 2,7709 dollárnál. Az elemzők, köztük Javon Marks kripto szakértő,...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 05.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) a napi idősíkon medvés trendben volt, miután hat héttel ezelőtt a 3 ezer dolláros szint alá esett. A jelentések arról, hogy a...

Az Ethereum a „sírba” tart, ha a SEC elutasítja az Ethereum ETF-eket

Az Ethereum (ETH) ingoványos útra, sőt, akár egy hatalmas vérfürdőre is számíthat, ha a legutóbbi elemzői előrejelzések valóra válnak. James Van Straten kriptoelemző szerint az ETH...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!