A Binance jövője veszélyben van, egy volt SEC ügyvéd szerint

-

A Binance jövője veszélyben lehet a SEC Enforcement Division korábbi ügyvédje, John Reed Stark szerint.

Stark több, a kriptovaluta tőzsdét övező figyelmeztető jelet is említ, köztük egy CFTC-eljárást, amelyben állítólagosan megsértették a szabályozási előírásokat, az ügyfelek pénzeszközeinek összekeverésére vonatkozó vádakat, valamint a tartalékok és az auditált pénzügyi adatok hiányát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Emellett aggodalmát fejezi ki a Binance úgynevezett könyvvizsgálójának kilépése és a cég székhelyének rejtélyes helyszíne miatt.

Stark rámutat, hogy a Binance tartalékok igazolásának könyvvizsgálatát, amelyet a vállalat korábban a pénzügyi stabilitás bizonyítékaként reklámozott, a Public Company Accounting Oversight Board (PCAOB) nem tartja megbízhatónak.

Érvelése szerint a proof-of-reserves audit nem megfelelő, és a legitim szervezetek nem fogadnák el azt bizonyítékként.

A Binance azzal kontrázott, hogy a pénzügyeinek hagyományos könyvvizsgálata továbbra is „távol áll”, mivel a számviteli szakma nem érti a kripto ökoszisztémát.

Stark szerint a Binance elleni CFTC végrehajtási eljárás talán a legjelentősebb figyelmeztető jelzés.

A kereset azt állítja, hogy a Binance legalább 2018 óta arra bátorította ügyfeleit és alkalmazottait, hogy kijátsszák az amerikai szabályozást.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Stark a Binance-hez hasonló kripto cégeket „szabályozási kisajátítással” is vádolja, amikor a törvényes szabályozási megjelöléseket kisajátítják, hogy a biztosítékok, az integritás, a szakértelem és a szabályozási felügyelet hamisított látszatát keltsék.

Tekintettel a számos figyelmeztető jelre és a Binance-szel kapcsolatos további polgári és büntetőeljárások lehetőségére, Stark azt tanácsolja a Binance fiókkal rendelkezőknek, hogy azonnal hagyják el a platformot.

zeta

Olvastad már? Elon Musk legutóbbi tweetje 84%-os lökött a DAO tokenen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!