Új kölcsönzési funkcióval bővül a Blur piactere

-

A népszerű NFT piactér a Blur legújabb szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználók az általuk birtokolt NFT-ket fedezetként használva kölcsönt vehessenek fel.

A Blend névre keresztelt funkció célja, hogy javítsa az NFT-szektor pénzügyi helyzetét, mégpedig nagy volumenben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blend nem orákulumokkal működik, és a hiteleknek nincs futamideje, azok addig aktívak maradhatnak, míg a résztvevő felek le nem állítják.

A jelenlegi információk alapján a protokoll jutalékmentesen használható, sem a hitelezők, sem a hitelfelvevők nem kell, hogy díjakat fizessenek.

„A Blend összepárosítja a kölcsönfelvevőket a hitelezőkkel, akik hajlandóak fedezetként elfogadni az NFT-ket. A hitelező tudja eldönteni, hogy az adott tokenért cserébe milyen feltételek mellett, mekkora összeget tud biztosítani.”

A Blend automatikusan meg is tudja újítani a hitelszerződést, amíg van olyan hitelező, akinek megfelelnek a feltételek.

Ennek során on-chain tranzakció nem történik, így díjat sem számol fel a rendszer.

Tényleges tranzakció akkor történik, mikor valamely résztvevő úgy dönt, hogy lezárja az ügyletet, vagy akkor, ha a megegyezett kamat esetén változás következik be.

A hitelszerződések lejárat nélküliek, ez azt jelenti, hogy magának a hitelnek a futamideje gyakorlatilag bármeddig kitolható, bőven az eredetileg megállapított időtartamon túlra is.

Ha a kölcsönvevő nem fizeti vissza a pénzt, vagy a hitelező mindenképpen terminálni szeretné a szerződést, akkor a fedezetként használt NFT-t holland aukció keretein belül bocsátják árverésre. A hitelkamat 0%-ról indul, majd fokozatosan emelkedik.

„Egy NFT akkor likvidálódik a Blend protokollján belül, ha a hitelező megindítja az árverést, és a hitelt senki sem hajlandó átvállalni, semekkora mértékű kamat mellett.”

A hitelfelvevők is bármikor visszafizethetik a kikölcsönzött pénzt.

Ha egy kölcsönfelvevő változtatni szeretne a hitelösszegen, vagy a kamat mértékén, akkor a rendszer azt is meg tudja oldani, hogy a fedezet terhére automatikusan visszafizeti az előző hitelt, az újonnan felvett összegből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Blur piactere tavaly indult, és hamar népszerűvé vált a felhasználók körében, hiszen tokenekkel jutalmazza a platformon bonyolított kereskedési aktivitást.

Azóta már meg is haladta az OpenSea kereskedési volumenét.

zeta

Olvastad már? Pénzalapot hoznak létre a Bitcoin-fejlesztők jogi költségeinek a támogatására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!