Új kölcsönzési funkcióval bővül a Blur piactere

-

A népszerű NFT piactér a Blur legújabb szolgáltatása lehetővé teszi, hogy a felhasználók az általuk birtokolt NFT-ket fedezetként használva kölcsönt vehessenek fel.

A Blend névre keresztelt funkció célja, hogy javítsa az NFT-szektor pénzügyi helyzetét, mégpedig nagy volumenben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Blend nem orákulumokkal működik, és a hiteleknek nincs futamideje, azok addig aktívak maradhatnak, míg a résztvevő felek le nem állítják.

A jelenlegi információk alapján a protokoll jutalékmentesen használható, sem a hitelezők, sem a hitelfelvevők nem kell, hogy díjakat fizessenek.

„A Blend összepárosítja a kölcsönfelvevőket a hitelezőkkel, akik hajlandóak fedezetként elfogadni az NFT-ket. A hitelező tudja eldönteni, hogy az adott tokenért cserébe milyen feltételek mellett, mekkora összeget tud biztosítani.”

A Blend automatikusan meg is tudja újítani a hitelszerződést, amíg van olyan hitelező, akinek megfelelnek a feltételek.

Ennek során on-chain tranzakció nem történik, így díjat sem számol fel a rendszer.

Tényleges tranzakció akkor történik, mikor valamely résztvevő úgy dönt, hogy lezárja az ügyletet, vagy akkor, ha a megegyezett kamat esetén változás következik be.

A hitelszerződések lejárat nélküliek, ez azt jelenti, hogy magának a hitelnek a futamideje gyakorlatilag bármeddig kitolható, bőven az eredetileg megállapított időtartamon túlra is.

Ha a kölcsönvevő nem fizeti vissza a pénzt, vagy a hitelező mindenképpen terminálni szeretné a szerződést, akkor a fedezetként használt NFT-t holland aukció keretein belül bocsátják árverésre. A hitelkamat 0%-ról indul, majd fokozatosan emelkedik.

„Egy NFT akkor likvidálódik a Blend protokollján belül, ha a hitelező megindítja az árverést, és a hitelt senki sem hajlandó átvállalni, semekkora mértékű kamat mellett.”

A hitelfelvevők is bármikor visszafizethetik a kikölcsönzött pénzt.

Ha egy kölcsönfelvevő változtatni szeretne a hitelösszegen, vagy a kamat mértékén, akkor a rendszer azt is meg tudja oldani, hogy a fedezet terhére automatikusan visszafizeti az előző hitelt, az újonnan felvett összegből.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Blur piactere tavaly indult, és hamar népszerűvé vált a felhasználók körében, hiszen tokenekkel jutalmazza a platformon bonyolított kereskedési aktivitást.

Azóta már meg is haladta az OpenSea kereskedési volumenét.

zeta

Olvastad már? Pénzalapot hoznak létre a Bitcoin-fejlesztők jogi költségeinek a támogatására

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!