Pénzalapot hoznak létre a Bitcoin-fejlesztők jogi költségeinek a támogatására

-

A Bitcoin Legal Defense Fund (BLDF) néven indult kezdeményezést Jack Dorsey, a Twitter alapítója hozta tető alá, és jelenleg 11 fejlesztőt támogatnak, akiket a magát Satoshinak tartó Craig Wright perbe fogott.

Az alap kezelői elmondták, a pénz egyrészt csökkenti a fejlesztőkre háruló nyomást, másrészt biztosítja, hogy a jogrendszer nem hátráltatja a nyílt forráskódú fejlesztéseket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Dorsey mellett Alex Morcos és Martin White állt be még a kezdeményezés mögé, és elmondták, a fejlesztők védelme fontos.

„Mindenki számára fontos, hogy mi lesz Craig perének a végkimenetele, még azok számára is, akiket amúgy nem érdekel a bitcoin. Ez a per következményekkel járhat minden egyes nyílt forráskódú fejlesztésre, és ez rendkívüli mértékben kihathat mindannyiunk hétköznapi életére is. És talán csak akkor vennénk észre a bajt, amikor már késő.”

Az Egyesült Királyság Legfelsőbb Bíróságára április 26-án beadott iratok szerint a perbe fogott fejlesztők úgy nyilatkoztak, hogy Craig állításai valótlanok, és a Tulip Trading Limited, mint vállalat, semmiféle jogosultsággal nem rendelkezik az állítólagos ellopott 111 ezer bitcoinra.

A per és a következmények

Mielőtt a nevezett fejlesztők jogi védelmét bejelentették volna, a BLDF alapítói elmondták a nagyközönség számára, hogy miért is döntöttek a pénzalap elindítása mellett.

Nézeteik alapján ennek az ügynek nagy súlya van, és főleg igaz ez az alperesekre, akik közül többen emiatt már abbahagyták a fejlesztői aktivitásukat.

A BLDF célja így az, hogy a Bitcoin ökoszisztémáján dolgozó fejlesztők védelméről gondoskodjanak.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Alex Morcos egy másik nyilatkozatban elmondta, az alap nem egyszerűen csak arra szolgál, hogy támogatást nyújtson a fejlesztőknek, hanem arra is, hogy bátorítsa őket, hogy fejlesszenek nyílt forráskódú programokat, amelyeket aztán az egész világgal megoszthatnak, szabadon, a jó ügy érdekében.

Morcos úgy fogalmazott, az alappal az a céljuk, hogy pajzsként védjék a fejlesztőket, hogy a munkájukat ne lehessen jogi fenyegetésekkel ellehetetleníteni.

zeta

Olvastad már? A CoinMarketCap elindítja a „Killer Whales” valóságshow-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!