Nincs még vége a bankválságnak a JPMorgan szerint

-

A JPMorgan befektetési vezetője, Bob Michele egy, a Bloombergnek adott interjúban beszélt a First Republic Bank problémáiról, és elmondta, az elemzőik szerint a bajok akár a teljes bankszektorban elterjedhetnek.

Elmondása alapján egyelőre azt is nehéz megmondani, hogy az adott banknak van problémája, vagy a rendszerrel van baj.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„A baj az, hogy valószínűleg mindkét nézőpont igaz. Naivitás lenne azt hinni, hogy kizárólag a First Republic Bank az érintett. A likviditási problémák, amelyekkel szembesültek, meg sem szabadott volna, hogy történjenek, hiszen a bankszektor az egyik legjobban felügyelt, legtőkeerősebb szektor a világon.”

Michele szerint a bankválság hatásainak a továbbterjedését meg kell akadályozni, kezdve azzal, hogy az FRB bankot kell helyretenni elsőként.

Michele úgy véli, a megélhetési költségek növekedése jelentősen hozzájárul a bankok problémáihoz, hiszen a lakosság legrosszabbul kereső 25%-a rákényszerül, hogy a bankban tartott pénzét is kivegye, hogy meg tudja fizetni a szükségleteit.

Ez ahhoz vezetett, hogy az emberek döntő többségének jelenleg kevesebb a pénze, mint a covid előtt volt.

A tisztviselő elmondta, a megoldást sürgősen meg kell találni, mivel a kisebb regionális bankok azok, amelyek a leginkább érintettek, és amelyek a legjobban függnek a Betétbiztosítótól, és a Lakáshitel-banktól, ennek a kettőnek a részvételével jutnak készpénzhez.

Márpedig azt senki sem tudja, hogy ha ez a két program leáll, akkor mi történik.

2022 végén a Signature és a Silvergate bank egyaránt hatalmas hitelt kapott ettől a két szervezettől, összességében 10 illetve 3,6 milliárd dollárnyi összegben.

A pénzügyi közreműködés ellenére mindkét bankot leállították, mikor a betétesek túl sok készpénzt akartak kivenni a számláikról.

Ryan Selkis, a Messari blokklánc-elemző platform ügyvezetője a Twitteren osztotta meg a követőivel, hogy a jövőben még több bank dőlhet be, hacsak a kormány be nem ismeri, hogy a Fed pénzpolitikájával van a baj, nem pedig a kriptoiparral.

A Bloomberg március végén cikkezett arról, hogy a pletykák szerint az Államkincstárazt tervezi, hogy minden egyes amerikai bankbetétre kiterjeszti a korlátlan betétbiztosítást, és megszűnteti a jelenlegi 250 ezer dolláros limitet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Szövetségi Betétbiztosító felmérései alapján az Egyesült Államokban az összes bankban, összesen 17,7 billió dollárnyi bankbetétet tartanak nyilván.

zeta

Olvastad már? A Bitcoin küzd, hogy 30.000 dollár közelében maradjon, eközben pedig…

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 05.06.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők örültek, mivel a mém érme kényelmes heti rallyt produkált. A jó hír az volt, hogy a legutóbbi árfolyam-emelkedés lehetővé tette, hogy...

A Bitcoin 1 milliárd tranzakcióját ünnepli Michael Saylor

Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezető elnöke az X közösségi hálózaton ünnepelte a Bitcoin legújabb mérföldkövét: az egymilliárd tranzakciót. A tranzakciót május 5-én 21:34 UTC-kor jegyezték fel...

A Sui Network kritikákat kapott a pénzügyei miatt

A Sui Network tisztázta a tokenkészletével kapcsolatos félreértéseket, amelyeket a közösségi médiában keltettek a felhasználók. Egy X-en megjelent bejegyzésben a vállalat cáfolta a pénzügyeivel kapcsolatos...

2 tuti gaming kriptó befektetés májusra

Az elmúlt néhány évben a Web3 blokklánc technológia fejlődésével megnövekedett a kripto-játék projektek száma. A befektetők mára már válogathatnak ezek közül, és igencsak az ínyükre...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!