Két hónappal az indulás után 100 millió felhasználónál tart a ChatGPT

-

Az elemzők szerint a példátlan elterjedés az AI-chatbotot a valaha volt leggyorsabban növekvő fogyasztói internetes alkalmazássá teheti.

A ChatGPT, a népszerű mesterséges intelligencia chatbot az elemzők szerint alig két hónappal az indulás után elérte a 100 millió felhasználót.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Similarweb adatszolgáltató cég elemzése szerint januárban 100 millió egyedi látogató mintegy 590 milliószor kereste fel a weboldalt.

A UBS befektetési bank elemzői szerint a növekedés mértéke példátlan egy fogyasztói alkalmazás esetében.

„Az internetes tér 20 éves követése során nem emlékszünk gyorsabb felfutásra egy fogyasztói internetes alkalmazásban” – írták a UBS elemzői a Reuters által ismertetett jegyzetben.

Összehasonlításképpen, a TikToknak körülbelül kilenc hónapig tartott a globális indulás után, hogy elérje a 100 millió felhasználó és az Instagram esetében ez több mint két év volt a Sensor Tower, egy appelemző cég szerint.

A ChatGPT képes cikkeket, esszéket, vicceket, verseket és álláspályázatokat generálni szöveges felkérésekre.

A Microsoft által támogatott OpenAI magáncég november végén tette ingyenesen elérhetővé szolgáltatását a nyilvánosság számára.

Az OpenAI fejlesztette ki a Dall-E nevű mesterséges intelligenciával működő képgenerátort is, és élen jár a generatív mesterséges intelligencia, vagyis a hatalmas mennyiségű szöveg és kép alapján képzett technológia terén, amely képes egy egyszerű szöveges kérésből tartalmat létrehozni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Csütörtökön az OpenAI bejelentette, hogy havi 20 dolláros előfizetést kínál, kezdetben csak az Egyesült Államokban élő felhasználók számára.

Ez stabilabb és gyorsabb szolgáltatást biztosítana, valamint lehetőséget adna arra, hogy az új funkciókat elsőként próbálhassák ki – közölte a vállalat.

Elemzők úgy vélik, hogy a ChatGPT vírusos elterjedése az OpenAI-nak fontos lépéselőnyt biztosít más AI-cégekkel szemben.

A növekvő használat, bár jelentős számítási költségeket ró az OpenAI-ra, értékes visszajelzéseket is adott a chatbot válaszainak betanításához.

A San Franciscóban működő OpenAI szerint az előfizetési bevételek segítenek majd fedezni a számítási költségeket.

A Guardian megkereste az OpenAI-t, de a cikk megjelenéséig nem kapott választ.

A múlt hónapban a Microsoft újabb több milliárd dolláros befektetést jelentett be az OpenAI-ba készpénz és felhőalapú számítástechnika biztosítása formájában.

Szerdán a Microsoft elindította Teams termékének prémium verzióját, amely mögött a ChatGPT áll, és olyan mesterséges intelligenciával támogatott extrákat kínál, mint például az automatikusan generált tárgyalási jegyzetek.

Az eszköz az értekezletek összefoglalóit is részekre osztja a megbeszélés átirata alapján.

Olvastad már? „End fiat” – válaszolta a ChatGPT, amikor a bitcoinról beszélgettek vele

Forrás: theguardian.com

Kiemelt kép: Philippe de Feluy – PdF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!