Az idei év eddigi nyertese a bitcoin

-

A Goldman Sachs egyik friss jelentéséből kiderül, hogy kockázatos befektetési lehetőségként az arany, az ingatlan, az SP500 és a Nasdaq 100 teljesítménye is elmarad a bitcoin ereje mögött.

A jelentésben a Goldman 25 különböző eszközt vizsgált meg, a piacon a legjobban teljesítőket, a mezőnyből pedig egyértelműen kiemelkedik a BTC.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az év kezdetéhez viszonyított, korrigált 27%-os erősödés teljesen dominálja a piacot, a második helyezett az MSCI Emerging Market Index, 8%-os növekedéssel.

A méréshez a bank egy saját módszerrel a kockázat mértékét is belefoglalja az eredménybe, így kapja meg a korrigált eredményt.

A Goldman jelentése óta ráadásul még jobban megemelkedett az árfolyam, és a BTC esetében már 39%-os erősödéssel számolhatunk.

Ezt a 23 ezer dolláros szint elérésekor állította be a BTC, a bank jelentésének a publikálása után.

Az arany, amely a legtöbb ember számára a legjobb párhuzamot jelenti a BTC-hez viszonyítva, hiszen történelmileg jó értéktároló, és az infláció ellen is védekezni szoktak vele a befektetők.

Az év eleje óta 6%-ot erősödött, így több hellyel a BTC alatt tartózkodik a ranglistán.

Ha az eszközosztályra jellemző kockázattal korrigáljuk, akkor is a középmezőnyben tartózkodik az arany.

Minél magasabb ez a kockázati tényező, annál nagyobb hozam várható bizonyos kockázati szintekhez viszonyítva.

A Goldman még decemberben úgy fogalmazott, hogy az arany jobb a portfóliók diverzifikálására, mint a BTC, hiszen ez utóbbinál kevésbé van kitéve a pénzügyi helyzet romlásának.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az arany ráadásul nem számít a spekulatív eszközök közé, míg a BTC határozottan annak tekinthető.

A Goldman Sachs már több éve közelebbről követi a kriptopiacot, és 2021 májusában saját kriptokereskedési részleget is indított.

Tavaly januárban a bank elemzői úgy nyilatkoztak, hogy a BTC árfolyama elérheti akár a 100 ezer dollárt is, ahogyan egyre nagyobb részt kanyarít ki az arany piacából magának.

Szintén tavaly végezték el az első, házon belüli OTC ügyletet, kihelyezték az első BTC-fedezetű hitelt, és saját adatszolgáltatást indítottak, hogy a befektetőknek jobb képet adjanak a kriptopiac aktuális helyzetéről.


Olvastad már? Felfüggesztette az osztalékfizetést a Silvergate bank

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 1 milliárd tranzakcióját ünnepli Michael Saylor

Michael Saylor, a MicroStrategy ügyvezető elnöke az X közösségi hálózaton ünnepelte a Bitcoin legújabb mérföldkövét: az egymilliárd tranzakciót. A tranzakciót május 5-én 21:34 UTC-kor jegyezték fel...

A Sui Network kritikákat kapott a pénzügyei miatt

A Sui Network tisztázta a tokenkészletével kapcsolatos félreértéseket, amelyeket a közösségi médiában keltettek a felhasználók. Egy X-en megjelent bejegyzésben a vállalat cáfolta a pénzügyeivel kapcsolatos...

2 tuti gaming kriptó befektetés májusra

Az elmúlt néhány évben a Web3 blokklánc technológia fejlődésével megnövekedett a kripto-játék projektek száma. A befektetők mára már válogathatnak ezek közül, és igencsak az ínyükre...

Az XRP befektetői hangulat a Ripple-SEC ítélet előtt romlik el

A május 3-i emelkedéssel ellentétben a Ripple (XRP) Weighted Sentiment (súlyozott hangulat) visszaesett. A megjelenési időben észrevettük, hogy a mérőszám 1,16-ról 0,64-re esett. Miközben az érték...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!