Felfüggesztette az osztalékfizetést a Silvergate bank

-

A kaliforniai kriptós bank számára nem mondható túl jónak a január, 200 alkalmazottat kellett elbocsátaniuk, miután a tavalyi negyedik negyedévben 1 milliárd dollárnyi veszteséget jelentettek.

A napokban pedig bejelentették, hogy az anyagi helyzetük stabilizálása érdekében felfüggesztették az osztalékfizetést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az osztalék mértéke a jogosult elsőbbségi részvények számára 5,375%, és ez nem adódik össze.

A cég elismerte, hogy a döntés hátterében a kriptopiaci lejtmenet is ott van, de a legfőbb ok az, hogy elegendő készpénzzel rendelkezzenek az ügyféligények teljesítésére.

„A cég rendkívüli mértékben gondot fordít a likviditásra az ügyfelek számára, a lehető legnagyobb tőkével, hogy a digitális eszközök piacán tapasztalható volatilitás hatásait amennyire csak lehet, kiküszöbölhessük. Az igazgatótanács felülvizsgálja majd az osztalékfizetés újbóli bevezetését, mikor a piaci kondíciók kedvezőbbre változnak.”

A bank január 17-én közölte a tavalyi negyedik negyedéves jelentését, amelyben hatalmas, 1 milliárd dolláros vesztségről számoltak be.

A Silvergate indoklásul a tavalyi évet végigkísérő kedvezőtlen piaci környezetet hozta fel, amelynek eredményeként a befektetők nagy része kisebb kockázatú eszközökre nyergelt át.

A jelentésben a cég ügyvezetője, Alan Lane úgy fogalmazott, hogy dacára a jelenlegi helyzetnek, a vállalat továbbra is optimista a kriptoipar tekintetében, de ettől függetlenül úgy vélik, hogy továbbra is fontos a fizetőképesség megőrzése, és a tőkeerős pénzügyi helyzet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az osztalékfizetésről szóló hírek a bank részvényárfolyamaiban látható nagy zuhanásokkal esnek egybe.

Mind az elsőbbségi, mind a hagyományos papírjaik gyengülést mutattak, az előbbi 22% fölötti mínuszt produkált, míg az utóbbi 3,7%-os csökkenést tapasztalt, ez derül ki a Yahoo Finance számaiból.

Ha nagyobb időtávot veszünk alapul, akkor láthatjuk, hogy az elmúlt 12 hónap során ezek a papírok 60% illetve 87,5%-os csökkenést szenvedtek el.

Az osztalékfizetés mellett a cég a már említett módon, létszámcsökkentéssel is próbálta stabilizálni az anyagi helyzetét.

Január elején jelentették be, hogy 200 alkalmazottat küldenek el, a munkatársaik 40%-át, ettől is a cég esélyeinek a javulását várják.

Olvastad már? A technikai adatok 65%-os Litecoin összeomlásra utalnak

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Vrushabh Shingavi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!