Felfüggesztette az osztalékfizetést a Silvergate bank

-

A kaliforniai kriptós bank számára nem mondható túl jónak a január, 200 alkalmazottat kellett elbocsátaniuk, miután a tavalyi negyedik negyedévben 1 milliárd dollárnyi veszteséget jelentettek.

A napokban pedig bejelentették, hogy az anyagi helyzetük stabilizálása érdekében felfüggesztették az osztalékfizetést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az osztalék mértéke a jogosult elsőbbségi részvények számára 5,375%, és ez nem adódik össze.

A cég elismerte, hogy a döntés hátterében a kriptopiaci lejtmenet is ott van, de a legfőbb ok az, hogy elegendő készpénzzel rendelkezzenek az ügyféligények teljesítésére.

„A cég rendkívüli mértékben gondot fordít a likviditásra az ügyfelek számára, a lehető legnagyobb tőkével, hogy a digitális eszközök piacán tapasztalható volatilitás hatásait amennyire csak lehet, kiküszöbölhessük. Az igazgatótanács felülvizsgálja majd az osztalékfizetés újbóli bevezetését, mikor a piaci kondíciók kedvezőbbre változnak.”

A bank január 17-én közölte a tavalyi negyedik negyedéves jelentését, amelyben hatalmas, 1 milliárd dolláros vesztségről számoltak be.

A Silvergate indoklásul a tavalyi évet végigkísérő kedvezőtlen piaci környezetet hozta fel, amelynek eredményeként a befektetők nagy része kisebb kockázatú eszközökre nyergelt át.

A jelentésben a cég ügyvezetője, Alan Lane úgy fogalmazott, hogy dacára a jelenlegi helyzetnek, a vállalat továbbra is optimista a kriptoipar tekintetében, de ettől függetlenül úgy vélik, hogy továbbra is fontos a fizetőképesség megőrzése, és a tőkeerős pénzügyi helyzet.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az osztalékfizetésről szóló hírek a bank részvényárfolyamaiban látható nagy zuhanásokkal esnek egybe.

Mind az elsőbbségi, mind a hagyományos papírjaik gyengülést mutattak, az előbbi 22% fölötti mínuszt produkált, míg az utóbbi 3,7%-os csökkenést tapasztalt, ez derül ki a Yahoo Finance számaiból.

Ha nagyobb időtávot veszünk alapul, akkor láthatjuk, hogy az elmúlt 12 hónap során ezek a papírok 60% illetve 87,5%-os csökkenést szenvedtek el.

Az osztalékfizetés mellett a cég a már említett módon, létszámcsökkentéssel is próbálta stabilizálni az anyagi helyzetét.

Január elején jelentették be, hogy 200 alkalmazottat küldenek el, a munkatársaik 40%-át, ettől is a cég esélyeinek a javulását várják.

Olvastad már? A technikai adatok 65%-os Litecoin összeomlásra utalnak

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Vrushabh Shingavi

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!