A technikai adatok 65%-os Litecoin összeomlásra utalnak

-

Az Litecoin árfolyama a kockázatosabb eszközökkel együtt eshet. A makroelemzők bikacsapda riadót fújtak a potenciális „head fake” fellendülés miatt.

A Litecoin 130%-kal, közel 100 dollárra emelkedett, miután 2022 júniusában 40,50 dollár közelében érte el a mélypontját.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elsődleges okok közé tartozik a széles körben javuló kockázati hangulat és a litecoin közelgő, 2023. augusztusi feleződése körüli eufória.

A technikai adatok azonban arra utalnak, hogy az LTC az elkövetkező hónapokban eltörölheti e nyereség nagy részét.

Az LTC ára óriási medve zászlót fest

A Litecoinra elsősorban a heti grafikonon látható óriási medve zászló miatt várhat némi kellemetlenség.

A „medve zászló” egy medvés folytatási minta, amely akkor fordul elő, amikor az árfolyam egy emelkedő, párhuzamos csatornán belül konszolidálódik, miután egy erős csökkenő tendencián ment keresztül.

Azután oldódik fel, ahogy az ár az alsó trendvonal alá törik, a kereskedési volumenek növekedésnek indulnak.

A Litecoin 2022 június eleje óta fest hasonló mintát. Korábban az LTC/USD pár egy 70%-os árkorrekción ment keresztül 130 dollárról 40,50 dollárra.

Így technikai szempontból újra folytatná a lefelé tartó pályáját, ha az árfolyama az alsó trendvonal alá törne.

litecoin

Általános szabály, hogy egy medve zászlós bontó mozdulat az árfolyamot a korábbi csökkenő trend hosszának megfelelő mértékű esésre készteti.

Ha ugyanezt a felállást alkalmazzuk a litecoinra, akkor a medve zászló lefelé irányuló célértéke közel 30,50 dollár, azaz 65%-kal alacsonyabb, mint az LTC jelenlegi ára.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Head fake a litecoin árfolyamán?

Ahogy korábban említettük, a litecoin árfolyam-emelkedése elsősorban a hasonló mozgásokkal összhangban történt az egész kockázati piacon tapasztalható lehűlő infláció miatt.

A Nasdaq-100 tőzsdeindex például 2022 októbere és 2023 januárja között körülbelül 15,50%-kal emelkedett.

Hasonlóképpen a bitcoin is több mint 50%-kal emelkedett a 2022. novemberi, 15.500 dollár körüli mélypontja óta.

A litecoin és a Nasdaq-100 közötti heti korrelációs együttható többnyire pozitív, január 27-én 0,35 volt.

Hasonlóképpen, a litecoin és a bitcoin közötti korreláció most 0,21 körül mozog.

Forrás: TradingView

Mark Haefele, a UBS Global Wealth Management befektetési igazgatója azonban – sok más elemzővel együtt – megjegyezte, hogy a folyamatban lévő kockázati rali mindössze egy „head fake” lehet.

Egyszerűen fogalmazva, a folyamatban lévő litecoinrali a kockázatos társai hatására rövid életű lehet.

Capo of Crypto független piaci elemző is egyetért ezzel, megjegyezve:

„Ahogyan a felfelé irányuló mozgás zajlik, ahogyan a [magasabb időtávú] ellenállásokat tesztelik… egyértelműen manipuláltnak tűnik, nincs valódi kereslet. Ismét a legnagyobb bikacsapda, amit valaha láttam”.

Bika forgatókönyv a litecoin számára

Azonban nem mindenki medvés az olyan kockázatos eszközökkel kapcsolatban, mint a litecoin.

Rekt Capital népszerű piaci elemző úgy látja, hogy a litecoin a következő hetekben 160 dollár felé ralizik, az alábbiakban látható havi grafikonfelállásra hivatkozva.

Forrás: TradingView

Figyelemre méltó, hogy a grafikon szerint az LTC árfolyama egy erős visszapattanó mozgáson megy keresztül, miután tesztelte a többéves emelkedő trendvonal ellenállását a 40 és 50 dollár közötti területen belül, ami további emelkedésre jogosíthatja fel az 120-160 dolláros tartomány felé.

Ezek a felfelé irányuló célpontok korábban támaszként és ellenállásként működtek.

Ennek a kulcsfontosságú ellenállásnak a megtörése ezért érvénytelenítheti a medve zászló beállítását, ami a veterán befektető, Tom Bulkowski kutatása szerint az esetek 54%-ában fordul elő.

Olvastad már? 20%-os „kilövés” a Polygon (MATIC) grafikonján

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!