Az USA intézményei a legnagyobb bitcoin-vásárlók

-

A Matrixport vezető stratégája úgy fogalmazott, hogy a bitcoin-piaci vásárlók 85%-a az amerikai intézmények közül kerül ki, ez pedig határozottan pozitív jel.

Markus Thielen azt nyilatkozta, hogy a jelenlegi adatok alapján egyértelmű, hogy bár a hírverés kisebb, az intézményi szereplők egyáltalán nem tettek le a kriptóról, ráadásul több indikátor is arra utal, hogy a piac belépett a következő emelkedő fázisba, azaz a bikák kerültek túlsúlyba.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Matrixport a napokban publikálta a legfrissebb jelentését, ebben pedig elmondták, a kereskedési adatok elemzéséből, az amerikai és az ázsiai piacok tanulmányozásából ki lehet deríteni, hogy a piac mely résztvevői a legaktívabbak egy-egy adott időszakban.

Ez alapján, például ha egy 0-24 órában kereskedett eszköz, mint amilyen a BTC is, különösen jól teljesít az amerikai kereskedési órákban, az arra utal, hogy az intézményi részvétel mértéke jelentős. Ugyanez megfigyelhető az ázsiai kereskedési órákkal kapcsolatban is.

A jelentésben kiemelték, hogy a BTC év eleje óta 40%-os pluszban jár, ebből 35% viszont az amerikai kereskedési órákban történt.

Ez a Matrixport szerint azt jelenti, hogy ebben az időszakban az amerikai intézmények a legaktívabbak a piacon, és a vevők 85%-a közéjük tartozik.

Thielen szerint az adatokból az is kiderül, hogy az intézmények általában először BTC-t vásárolnak, és csak utána kezdenek el foglalkozni a többi kriptopénzzel.

Ez lapján szerinte lehetséges, hogy látni fogunk olyan altokat, amelyek jobban fognak majd teljesíteni, mint a BTC.

A jelentésben azt is leírják, hogy a különböző sajtóhírek pozitív hatással lehetnek az eszközárakra, ahogyan ez történt a Lido DAO, vagy éppen az Aptos esetében is.

Valójában azonban a január 12-i inflációs számok közlése után lódult meg a piac.

Az altok közül az ETH lett kiemelve, amely jól szerepel az amerikai kereskedési órák alatt, és az APT is figyelemre méltó, ez utóbbi az ázsiai órák alatt sem lassul le.

A jelentés úgy következtet, hogy ezek a tényezők határozottan jót jelentenek a bitcoin intézményi elfogadottságának a kilátásaira.

Az ismert közgazdász és elemző, Lyn Alden szerint a bitcoin jelenleg olyan fázisban van, hogy azt a helyet keresi, ahol az FTX bedőlése nélkül lehetne most.

Viszont úgy véli, hogy a veszély még nem múlt el, 2023 végéig sok minden történhet, annak ellenére, hogy a jelenlegi likviditásai adatok jól festenek.

Az USA Államkincstára próbálja csökkenteni a készpénz-állományát, ezzel viszont többlet likviditást irányít a piacra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A Twitteren népszerű piaci kommentátor, TechDev megosztotta a követőivel, hogy a BTC és az arany közötti korrelációt figyelembe véve a BTC ára is tovább emelkedhet, és nem lehetetlen az 50 ezer dolláros szint elérése sem.

Olvastad már? Hogyan hat az Ethereum Shanghai frissítés az ETH tulajdonosokra?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Tim Reckmann

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mit várhatunk a piactól májusban? Top kriptók, amiket figyelni kell

A május friss fejleményeket hoz a kriptopénzek piacán, több kulcsfontosságú szereplő is jelentős lépésekre készül. A befektetők élénken figyelik a trendeket, ahogy a 2024-es bikafutás...

Az Ethereum „nagy csalódás” – A szakértő kemény ítéletet mond!

Miközben a Bitcoin (BTC), a vezető kriptopénz a 60.000 dolláros küszöb alá süllyed, elemzők szerint a BTC elérhette a csúcsot ebben a ciklusban. Az Ethereum (ETH)...

Májusban hirdetik ki, hogy mekkora kártérítést kell fizetnie a becsődölt Terraform Labs alapítójának

A SEC azt javasolta, hogy Do Kwon és a Terraform Labs körülbelül 5,3 milliárd dollárt fizessen vissza jogtalan nyereség, előzetes kamat és polgári büntetés címén,...

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!