Fellélegezhettek a bitcoin-bányászok

-

A hosszú kriptotélből való kilábalás első jeleként is lehet értelmezni, hogy a bitcoin árfolyama ismét 20 ezer dollár fölé kapaszkodott.

Tavaly novemberben az FTX tőzsde csúfos bedőlése, és az ezáltal gerjesztett piaci pánik miatt alaposan lecsökkentek az árfolyamok, a Glassnode szerint viszont a mostani kisebb felugrás sokak számára hoz megkönnyebbülést.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászvállalatok most ismét nyereségesen tudnak működni, így a drága bányászkészülékek nem csak porosodnak.

Emellett számos hosszabb távú hodler is jól járna, ha most akarná eladni a coinjait, hiszen ezt most veszteség nélkül megtehetné.

A Glassnode szerint a BTC realizált ára jelenleg 19700 dollár, a jelenlegi birtokosok átlagosan ennyiért vették.

A 155 napos átlagár 18000 dollár. Mindkettőt meghaladja viszont a jelenlegi spot piaci ár, hiszen 21 ezer dollár fölött cserél gazdát a BTC a tőzsdéken.

A Glassnode szerint különösen jól jön ez most a bányászoknak, hiszen az egy bitcoin kibányászásához szükséges áram jelenlegi átlagos ára 18800 dollár.

Eddig csak azok tudtak nyereségesen bányászni, akik ennél olcsóbb energiát használtak, most viszont már sokkal több bányász képes profitot elérni.

A BTC árfolyama a múlt heti amerikai inflációs adatok hatására ugrott meg, hiszen az USA-ban elkezdett csökkenni a fogyasztói infláció.

A Fed 2022 során végig kamatemeléseket hajtott végre, hogy ellensúlyozza a rekordmagas inflációt, ez viszont számos eszközosztályra negatív hatással volt, köztük a bitcoinra és a részvényekre.

Legutóbb tavaly decemberben emelt kamatot a Fed, fél százalékkal. Az év során többször is emelt 0,75%-ot is.

A fogyasztói árindex a statisztikusok közlése szerint decemberre 6,5%-ra esett a novemberi 7,1%-ról.

Sok befektető gondolja úgy, hogy a Fed végre felhagy a drasztikus emelésekkel, és visszafogottabban kezeli a helyzetet.

A kamatemelés sokak szerint szerepet játszott a tavalyi kriptopiaci lejtmenetben.

A BTC árának a csökkenésével pedig számos nagynak gondolt cég dőlt be, többek között a Celsius, a Voyager, vagy a Three Arrow Capital.

Novemberben pedig az egyik top tőzsde, az FTX csődölt be. Először csak a kiutalásokat állították le, majd mivel így sem tudtak kilábalni a likviditási gondokból, csődöt jelentettek.

A tőzsde alapítója, Sam Bankman-Fried a tárgyalását várja, a Fed pedig lazít a kamatpolitikáján, így a kriptopiaci résztvevők lehet, hogy joggal reménykedhetnek a fellendülésben.


Olvastad már? Bitcoin (BTC) „bika csapda”, vagy új ciklus kezdete?

Forrás: coingape.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!