A BlockFi csődbejelentésére a közösség is reagált

-

Néhányan Anthony Pompliano podcasterre mutattak ujjal, amiért nemrég még a BlockFi kriptohitelezési platformot népszerűsítette.

Mivel a BlockFi kriptohitelezési platform csődöt jelentett, a kriptoközösség tagjai vegyes reakciókkal reagáltak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A jelenlegi medvepiac alatt egy újabb platform esett el. Annak ellenére, hogy a BlockFi az „FTX-fertőzésre” hivatkozott a csődbejelentés okaként, Matt Odell podcaster más magyarázatra mutatott rá.

Odell azt írta, hogy a hitelezési platform azért ment csődbe, mert ügyfélpénzeket adott kölcsön nagy kockázatú kereskedőknek, akik meggondolatlanul játszottak a tőkeáttétellel.

„Ez egy olyan régi mese, mint a Bitcoin, a tőkeáttétel öl, a megbízható harmadik felek pedig biztonsági lyukak”tette hozzá.

Mario Nawfal egy tweetben kiemelte, hogy a BlockFi csődbejelentését a közösség sok tagja előre látta.

Nawfal szerint a csődbejelentés egy korszak végét jelenti a hitelezési és hozamtermelő platform számára, amely a Voyager és a Celsius bukása után alig tudott talpon maradni.

Mivel a folyamat során sokan elvesztették a pénzüket, néhányan a vasvillájukkal a vállalkozó és podcaster Anthony Pomplianóra mutattak, aki bemutatta nekik a hitelezési platformot.

Egy Twitter-felhasználó azt állította, hogy elvesztette megtakarításai nagy részét, miután meghallgatta Pompliano podcastjét, amelyben a BlockFi-t ajánlotta.

Egy másik közösségi tag azt állította, hogy diverzifikálták a portfóliójukat azzal, hogy némi pénzt az FTX-be, a BlockFi-ba és a Bitcoinba helyeztek, amit Pompliano ajánlott.

Megjegyezték, hogy a háromból kettő már nullára ment. A ShapeShift alapítója, Erik Voorhees reagált azokra az információkra is, amelyek szerint az SEC (Securities and Exchange Commission) a BlockFi egyik hitelezője.

Voorhees felvetette az ötletet, hogy az SEC adja vissza a BlockFitől elvett 70 millió dollárt, hogy segítsen a felhasználóknak, akiket védeniük kellene.

Eközben a kriptohitelezési platform pert indított az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried Emergent Fidelity Technologies nevű holdingcége ellen.

A BlockFi azt reméli, hogy megkapja Bankman-Fried Robinhood-részvényeit, amelyeket a hónap elején biztosítékként használtak.


Olvastad már? Saját magát kellene felügyelnie a kriptoiparnak

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Ivan Radic

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mikortól kezdődik az altcoin szezon és mely kriptovalutákat érdemes előtte megvenni?

Vendégbejegyzés A kevésbé ismert kriptovaluták felfutása gyakran jelzi a piaci változásokat. Miközben az izgatottság 2024-ben fokozódik, a megfelelő kiszemeltek azonosítása döntő fontosságú lehet a kereskedők számára. Ebben...

Mitől esik ma a kriptopiac? 140 millió dollárt likvidáltak az elmúlt 4 órában

A kriptopénzek szerelmesei hullámvasúton találják magukat, mivel a kriptopiac az elmúlt nap során zuhanásba kezdett, és a kereskedők zavartan vakarják a fejüket. Az elmúlt hónapokban a...

Ezen mutatók azt sugallják, hogy itt az ideje, hogy vegyünk Bitcoin az áresés közepette

Az alacsony MVRV arány és a magas OI-súlyozott finanszírozási arány kedvező vásárlási lehetőséget mutat a Bitcoin befektetők számára. A Bitfinex kriptotőzsde elemzői szerint több on-chain metrika...

WordPress pluginok veszélyeire figyelmeztet a SlowMist csapata

A SlowMist, egy ismert blokklánc-biztonsági cég nemrégiben adott ki riasztást a megbízható weboldalak ellen indított újabb támadási hullámról, melyek WordPress kiegészítők sebezhetőségeit használják ki. A támadók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!