Vitalik Buterin szerint jó dolog, hogy lassan fejlődik az Ethereum

-

Az Ethereum alapítója a kriptoipar szabályozásáról beszélt nemrégiben, és megjegyezte, hogy a kriptós ökoszisztémák belső működésébe beleavatkozó szabályokat nem kellene erőltetni.

A kriptoiparnak először fel kell nőnie, és szinkronba kerülnie a törvényhozók elvárásaival, mielőtt teljesen szabad kezet kapnának a különböző projektek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a hozzáállás akkor is ajánlott, ha ennek eredményeképpen valamennyire lelassul a terjedés, ha csak így biztosítható, hogy a különböző kriptós kezdeményezések megfelelnek a törvényeknek.

„Én személy szerint örülök annak, hogy például sok tőzsdei alap, ETF el lett halasztva. Túl nagy figyelmet kapna az ökoszisztéma, és erre még nem érett meg.”

A KYC szabályok használata, valamint a defi alkalmazások szintén népszerű témának számítanak, azokhoz is megvolt Buterin hozzászólása. Külön kiemelte viszont a tőzsdei személy-azonosítási megoldások messzire vezető következményeit.

„A KYC bevezetése a defiben alaposan felidegesítené a felhasználókat, de semmit sem ér a hackerek ellen. A hackerek saját kódokat írnak, amelyekkel közvetlenül lépnek kapcsolatba az egyes okosszerződésekkel, nem pedig a KYC felületen keresztül.”

Buterin szerint több lehetséges megoldás is lehet erre a helyzetre, amely közül választani lehet.

Egyik javaslatként az úgynevezett „zero-knowledge proof” módszert nevezi meg, amelyekkel meg lehetne felelni a szabályozói elvárásoknak is, ráadásul megmaradna a felhasználók magánszférája.

Az persze kérdéses, hogy a szabályozók számára mennyire fontos a felhasználói magánszféra.

A Google nemrégiben vezette be azt a funkciót, hogy adott ETH-címet leellenőrizve meg lehet nézni annak egyenlegét.

Az Egyesítés előtt pedig egyfajta gesztusként aktiváltak az oldalukon egy visszaszámlálót, amely a hard forkig hátra lévő időt mutatta, amely során a proof of work blokkláncról egy másik, proof of stake szavazással működő hálózatra állították át a fejlesztők a protokollt.


Olvastad már? Többnyire eltűntek a gyenge kezek, de a kriptót nem rázta meg a techek zuhanása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana 91 millió napi tranzakcióval vezet, megelőzi az Ethereum-ot

A Solana bebizonyította, hogy a nagy blokkláncok közül a leggyorsabb, egyetlen nap alatt elképesztő 91 millió tranzakciót dolgozott fel. A CoinGecko frissítése szerint április 6-án a...

Itt az altcoin-szezon: Legjobb tippek a robbanásszerű növekedéshez

Vendégbejegyzés A piac forrong a különböző kriptopénzek számára ígéretes időszak beköszöntével. A 2024-es bikafutás beindulásával a figyelem az ígéretes altcoinok felé fordul, amelyek jelentős növekedést könyvelhetnek...

Hogyan segíthet a Bitcoin abban, hogy Solana új ATH-ra emelkedjen

Daniel Cheung, a Syncracy Capital társalapítója szerint a Solana (SOL) ára új All-Time High (ATH) szintre emelkedhet. Ezt Cheung az X-en tette közzé. Elmondása szerint a...

A Bitcoin fellendülőben van, a feleződés óta a legmagasabb áron van

A Bitcoin árfolyama a múlt havi feleződés óta most érte el a legmagasabb pontját, és több mint egy hónapja nem látott szintet ért el. A Bitcoin...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!