A Celsius hitelezői a pénzüket akarják

-

A csődbe ment Celsius jelenleg is 23 millió dollárnyi stablecoint kezel, a károsultak egy része most pedig szeretné megakadályozni, hogy a cég eladhassa ezeket a kriptoeszközöket.

A hitelezők által felállított bizottság szeretne hozzáférni ehhez a pénzhez, nemrégiben viszont a Celsius is beadvánnyal fordult a csődbiztoshoz, hogy áruba bocsáthassa a stablecoinokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hitelezők ennek hatására akarják blokkolni a bedőlt platform hozzáférését.

Az erről szóló információk szeptember 15-én kerültek a károsultakhoz, és rá két hétre az illetékes hivatalokon keresztül megszületett a beadvány, amely megakadályozná ezt a lépést.

A sajtónak eljuttatott nyilatkozatok szerint a Celsius kérése indokolatlan.

Emellett ráadásul az sem lett megfelelően letisztázva, hogy egészen pontosan mennyi stablecoint adnának el, az eladás hogyan mozdítaná előre a csőeljárás ügyét, és miért válna előnyére a hitelezőknek és a károsultaknak.

A bizottság azon a nézőponton van, hogy a Celsius által kezelt kriptopénzek valójában a hitelezők, a károsultak tulajdonában vannak, így a tulajdonjogok pontos állapota kérdéses.

A Celsius saját felhasználási feltételei kimondják, hogy „a Celsius, vagy egy harmadik félként megbízott letétkezelő fizetésképtelensége esetén sincsen semmiféle biztosíték arra, hogy a felhasználók digitális eszközei a tulajdonukban maradnak, vagy azokkal jogszerűen rendelkezhetnek”.

Ennél is egyértelműbben fogalmaz a szöveg azon része, amely leírja, hogy „a felhasználók az eszközökhöz kapcsolódó minden jogot átadnak a Celsius részére, aki így bármilyen döntést hozhat az ügyükben”.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Nem a te kulcsod, nem a te coinod

Dacára annak, hogy a Celsius feltételei mit állítanak, a bizottság szerint a cégnek magának kellene bizonyítania, hogy miért is tartoznak az ő kezelésébe a felhasználók kriptói.

A hitelezők azért is akarnak egyértelmű állásfoglalást kapni a cégtől, mivel a jelek szerint a vállalat részéről semmiféle jele nincs annak, hogy érdemben foglalkoznának a kéréseikkel.

A Celsius csődeljárása jogilag kifejezetten piszkos ügynek tekinthető, és a cég minden egyes döntése hatalmas ellenkezést vált ki a többi résztvevőből.

Augusztusban a bíróság engedélyezte, hogy a bányászati üzletágból származó bitcoint a Celsius felhasználja.

A felhasználók, hitelezők viszont folyamatosan beadványokkal és levelekkel fordulnak a bírósághoz, hogy szabadítsa fel a cég által kezelt eszközöket, és juttassa vissza azokat a károsultaknak.

Olyan esetről is tudni, ahol egyes hitelezők az ő saját letétjeik különálló kezelésére szólítják fel az illetékeseket a csődeljárás folyamán.


Olvastad már? Dogecoin szárnyakra kap, 150%-ot emelkedett az elmúlt napokban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!