Vitalik Buterin szerint jó dolog, hogy lassan fejlődik az Ethereum

-

Az Ethereum alapítója a kriptoipar szabályozásáról beszélt nemrégiben, és megjegyezte, hogy a kriptós ökoszisztémák belső működésébe beleavatkozó szabályokat nem kellene erőltetni.

A kriptoiparnak először fel kell nőnie, és szinkronba kerülnie a törvényhozók elvárásaival, mielőtt teljesen szabad kezet kapnának a különböző projektek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a hozzáállás akkor is ajánlott, ha ennek eredményeképpen valamennyire lelassul a terjedés, ha csak így biztosítható, hogy a különböző kriptós kezdeményezések megfelelnek a törvényeknek.

„Én személy szerint örülök annak, hogy például sok tőzsdei alap, ETF el lett halasztva. Túl nagy figyelmet kapna az ökoszisztéma, és erre még nem érett meg.”

A KYC szabályok használata, valamint a defi alkalmazások szintén népszerű témának számítanak, azokhoz is megvolt Buterin hozzászólása. Külön kiemelte viszont a tőzsdei személy-azonosítási megoldások messzire vezető következményeit.

„A KYC bevezetése a defiben alaposan felidegesítené a felhasználókat, de semmit sem ér a hackerek ellen. A hackerek saját kódokat írnak, amelyekkel közvetlenül lépnek kapcsolatba az egyes okosszerződésekkel, nem pedig a KYC felületen keresztül.”

Buterin szerint több lehetséges megoldás is lehet erre a helyzetre, amely közül választani lehet.

Egyik javaslatként az úgynevezett „zero-knowledge proof” módszert nevezi meg, amelyekkel meg lehetne felelni a szabályozói elvárásoknak is, ráadásul megmaradna a felhasználók magánszférája.

Az persze kérdéses, hogy a szabályozók számára mennyire fontos a felhasználói magánszféra.

A Google nemrégiben vezette be azt a funkciót, hogy adott ETH-címet leellenőrizve meg lehet nézni annak egyenlegét.

Az Egyesítés előtt pedig egyfajta gesztusként aktiváltak az oldalukon egy visszaszámlálót, amely a hard forkig hátra lévő időt mutatta, amely során a proof of work blokkláncról egy másik, proof of stake szavazással működő hálózatra állították át a fejlesztők a protokollt.


Olvastad már? Többnyire eltűntek a gyenge kezek, de a kriptót nem rázta meg a techek zuhanása

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!