Thaiföld és Magyarország közösen vizsgálja a blokklánc-technológiát

-

A két ország pénzügyi-technológiai szövetségei közötti paktumban a pénzügyi iparágaik működtetését szolgáló technológiák, köztük a blokklánc területén is együttműködnek.

Thaiföld és Magyarország pénzügyi technológiai szövetségei kétoldalú egyetértési megállapodást írtak alá annak érdekében, hogy támogassák a blokklánc-technológia bevezetését a pénzügyi szektorukban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Thai Fintech Szövetség (TFA) és a magyar Blockchain Koalíció által október 25-én aláírt szándéknyilatkozat értelmében a két szövetség „megosztja egymással tapasztalatait, legjobb gyakorlatait és feltárja a közvetlen együttműködés szempontjából potenciálisan előnyös területeket” – olvasható Magyarország bangkoki nagykövetségének Facebook-bejegyzésében.

Chonladet Khemarattana, a TFA elnöke szerint az e-kereskedelem, a mobilfizetés és a digitális valuták gyorsan növekednek Thaiföldön, és a Bangkok Post október 29-i beszámolója szerint nemzetközi együttműködésre van szükség a helyi pénzügyi technológia további fejlesztéséhez.

Azt is állította, hogy a világ kriptotulajdonosainak 20%-a Thaiföldön van, az ország a nyolcadik helyen áll a Chainalysis elemzőcég által szeptemberben kiadott 2022-es globális kriptoelfogadási indexen, a TripleA kriptopénzekkel foglalkozó cég szerint pedig a lakosság közel 6,5%-a rendelkezik kriptopénzzel.

A magyar Blockchain Koalíciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont közösen hozta létre 2022 márciusában, míg a Thai Fintech Association egy 2016-ban alapított nonprofit szervezet, amelynek célja a helyi pénzügyi technológiai iparág képviselete, beleértve a kriptopénztőzsdéket is.

A paktum létrejöttére azután került sor, hogy a thaiföldi központi bank az ország néhány kereskedelmi bankjával együtt szeptemberben részt vett egy elosztott főkönyvi technológiát használó, határokon átnyúló nagykereskedelmi központi banki digitális valuta (CBDC) tranzakciós platform tesztelésében.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Bank of Thailand augusztusban azt is bejelentette, hogy 2022 végéig a magánszektorban korlátozott léptékben, nagyjából 10.000 felhasználó körében kívánja elindítani a lakossági CBDC kísérleti projektjét.

A digitális valutát „készpénzszerű tevékenységekkel”, például árukért vagy szolgáltatásokért való fizetéssel tesztelnék.

Eközben a thaiföldi Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) idén már életbe léptetett néhány korlátozást a kriptovalutákkal kapcsolatban: márciusban betiltotta a kriptovaluták fizetésre való használatát, mondván, hogy azok „befolyásolhatják a pénzügyi rendszer stabilitását”.

A szabályozó a kriptohitelezési platformok ellen is keményen fellép, és az SEC azt tervezi, hogy megtiltja a kriptotőzsdéknek, hogy digitáliseszköz-megőrző szolgáltatásokat nyújtsanak vagy támogassanak.

Úgy tűnik, Magyarország is hasonlóan kemény álláspontot képvisel a kriptovalutákkal kapcsolatban.

Februárban a Magyar Nemzeti Bank elnöke, Matolcsy György az Európai Unió egészére kiterjedő általános tilalmat akart bevezetni minden kriptokereskedésre és bányászatra, mondván, hogy az „illegális tevékenységeket szolgál” és „spekulatív”.


Olvastad már? Ezen a héten is tovább menetelhet a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!