Matolcsy az egész EU-ban betiltatná a kriptobányászatot

-

Matolcsy György jegybankelnök is hangoztatni kezdte a jelenleg Kína által bevezetett és az orosz jegybank által javasolt kriptotilalom szükségességét.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Európai Unió egészére kiterjedő általános tilalmat javasolt minden kriptopénz-kereskedelemre és bányászati tevékenységre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Matolcsy a Kína által nemrég bevezetett kriptotilalmat idézte a magyar jegybank, azaz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által megosztott blogbejegyzésben, amelynek címe:

„Ideje betiltani a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban”

Rámutatott az orosz jegybank javaslatára is, amely a helyi kriptopénz-kereskedelem és -bányászat általános betiltását szorgalmazza.
A kriptotilalomra vonatkozó javaslatokat viszonozva Matolcsy elmondta:

„Teljes mértékben egyetértek a javaslattal és támogatom az EU fő pénzügyi szabályozó szervének álláspontját, miszerint az Uniónak be kellene tiltania a legtöbb új, a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát.”

A jegybankelnökünk határozottan úgy véli, hogy a kriptopénzek „illegális tevékenységeket is támogathatnak és általában pénzügyi piramisjátékot eredményeznek”.
Matolcsy kiemelte az orosz központi bank által felvetett aggodalmakat is – miszerint a kriptopénzek piaci értékét a „jövőbeli növekedésen alapuló spekulatív kereslet határozza meg, ami pedig buborékokat hoz létre.”

Végezetül Matolcsy a kriptovaluták teljes, általános betiltását szorgalmazza, hogy ellensúlyozza a pénzügyi piramisokkal és buborékokkal kapcsolatos befektetői kockázatokat:

„Az uniós állampolgárok és cégek külföldön, a szabályozó szervek ellenőrzése mellett tarthatnának kriptovalutákat.”

2021 szeptemberében a budapesti Graphisoft Parkban leleplezték a Bitcoin (BTC) legendás megalkotójának, Satoshi Nakamotónak bronzszobrát.

Ahogy arról a világsajtó is beszámolt, a szobor egy arcvonások nélküli, BTC-logóval ellátott kapucnis pulóvert viselő alak felső felét ábrázolja.
Debreczeni Barnabás, a magyar Shinrai kriptotőzsde vezérigazgatója a számos kriptovállalkozó között volt, aki felszólalt az ünnepségen:

„Satoshi Nakamoto egy független, közvetítőktől mentes pénzt hozott létre, amely pénzügyi szuverenitással ruházta fel az embereket […] Azért állítottuk fel ezt a szobrot, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy a bátorság erény. Továbbra is nagyot kell álmodnunk.”

Olvastad már? Befektetés egy vacsora árából?

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: fuhumedia

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!