Matolcsy az egész EU-ban betiltatná a kriptobányászatot

-

Matolcsy György jegybankelnök is hangoztatni kezdte a jelenleg Kína által bevezetett és az orosz jegybank által javasolt kriptotilalom szükségességét.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az Európai Unió egészére kiterjedő általános tilalmat javasolt minden kriptopénz-kereskedelemre és bányászati tevékenységre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Matolcsy a Kína által nemrég bevezetett kriptotilalmat idézte a magyar jegybank, azaz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által megosztott blogbejegyzésben, amelynek címe:

„Ideje betiltani a kriptovaluták bányászatát és kereskedelmét az EU-ban”

Rámutatott az orosz jegybank javaslatára is, amely a helyi kriptopénz-kereskedelem és -bányászat általános betiltását szorgalmazza.
A kriptotilalomra vonatkozó javaslatokat viszonozva Matolcsy elmondta:

„Teljes mértékben egyetértek a javaslattal és támogatom az EU fő pénzügyi szabályozó szervének álláspontját, miszerint az Uniónak be kellene tiltania a legtöbb új, a bitcoinhoz hasonló eszköz bányászatának gyakorlatát.”

A jegybankelnökünk határozottan úgy véli, hogy a kriptopénzek „illegális tevékenységeket is támogathatnak és általában pénzügyi piramisjátékot eredményeznek”.
Matolcsy kiemelte az orosz központi bank által felvetett aggodalmakat is – miszerint a kriptopénzek piaci értékét a „jövőbeli növekedésen alapuló spekulatív kereslet határozza meg, ami pedig buborékokat hoz létre.”

Végezetül Matolcsy a kriptovaluták teljes, általános betiltását szorgalmazza, hogy ellensúlyozza a pénzügyi piramisokkal és buborékokkal kapcsolatos befektetői kockázatokat:

„Az uniós állampolgárok és cégek külföldön, a szabályozó szervek ellenőrzése mellett tarthatnának kriptovalutákat.”

2021 szeptemberében a budapesti Graphisoft Parkban leleplezték a Bitcoin (BTC) legendás megalkotójának, Satoshi Nakamotónak bronzszobrát.

Ahogy arról a világsajtó is beszámolt, a szobor egy arcvonások nélküli, BTC-logóval ellátott kapucnis pulóvert viselő alak felső felét ábrázolja.
Debreczeni Barnabás, a magyar Shinrai kriptotőzsde vezérigazgatója a számos kriptovállalkozó között volt, aki felszólalt az ünnepségen:

„Satoshi Nakamoto egy független, közvetítőktől mentes pénzt hozott létre, amely pénzügyi szuverenitással ruházta fel az embereket […] Azért állítottuk fel ezt a szobrot, hogy emlékeztessük magunkat arra, hogy a bátorság erény. Továbbra is nagyot kell álmodnunk.”

Olvastad már? Befektetés egy vacsora árából?

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: fuhumedia

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!