Akár 8 évre is börtönbe kerülhet a Bithumb volt vezérigazgatója – komoly vádakkal illetik

-

Az ítélethirdetést december 20-ra tűzték ki, és ha bűnösnek találják, a dél-koreai Bithumb kriptotőzsde volt elnöke legfeljebb nyolc évre rács mögé kerülhet.

A dél-koreai Bithumb kriptopénztőzsde volt elnöke, Lee Jung-hoon, ha bűnösnek találják egy állítólagos 70 millió dolláros csalással kapcsolatos vádak miatt, akkor akár nyolc év börtönbüntetésre is számíthat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A helyi ügyészek október 25-én kérték a szöuli kerületi bíróságtól a büntetés kiszabását, az ítélethirdetésre december 20-án kerül sor a Yonhap hírügynökség jelentése szerint.

A vádak szerint Jung-hoon 2018 októberében 100 milliárd won, azaz 70 millió dollár értékben csalt ki 100 milliárd vont Kim Byung Guntól, a BK Group nevű kozmetikai sebészeti cég elnökétől, amikor arról tárgyalt, hogy Gun megvásárolja a Bithumb tőzsdét.

Gun azt állítja, hogy 70 millió dollárt fizetett Jung-hoonnak „előlegként” a tőzsde megvásárlásához azzal a feltétellel, hogy a tőzsde a BXA nevű tokent jegyzi, amelyet a Blockchain Exchange Allicance hozott létre, és amelynek megalakításában Gun segédkezett.

A token bevezetéséből származó bevételek állítólag a felvásárlás kifizetését segítették volna, de a Bithumb soha nem vezette be a tokent a tőzsdére, és az üzlet meghiúsult.

„Az ügy struktúrája egy tipikus részvényeladási szerződés” – mondta Jung-hoon ügyvédje állítólag védekezésként, hozzátéve, hogy az ilyen szerződésekre jellemző eljárásoknak megfelelően hűségesen végrehajtották.

Jung-hoon a bíróságnak tett záróbeszédében azt mondta, „nagyon sajnálja, hogy megnehezítette az alkalmazottak dolgát és társadalmi nyomást okozott”.

A hónap elején Jung-hoon nem jelent meg október 6-án a Terra ökoszisztéma 40 milliárd dolláros pusztításával kapcsolatos parlamenti meghallgatáson, pánikbetegségre hivatkozva a távolmaradásának okaként.


Olvastad már? 100 milliárd dolláros metaverzumos költségvetést jelentett be a Meta

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock. A cég vezetői arra...

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!