A Valkyrie Funds október végéig felszámolja a Bitcoinhoz kapcsolódó ETF-et

-

A VBB kivezetése ellenére a Valkyrie továbbra is kezeli a Bitcoin Strategy ETF-et és annak Bitcoin határidős ETF-jét, valamint a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-et.

A Valkyrie Funds, az Egyesült Államok egyik jelentős kriptopénzalap-kezelője hamarosan felszámolja egyik Bitcoinhoz kapcsolódó tőzsdén kereskedett alapját (ETF).

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A cég október 11-én jelentette be, hogy tervei között szerepel a Valkyrie Balance Sheet Opportunities ETF bezárása. Ez egy olyan kriptobefektetési termék, amely közvetett kitettséget kínál a BTC-ben.

Az alapot a Nasdaq tőzsdéről is kivezetik, mivel a Valkyrie azt tervezi, hogy 2022. október 31-én felszámolja az ETF-et.

A közlemény szerint a részvényesek a 2022. október 28-i kereskedési nap végéig adhatják el a részvényeket. Azok a befektetők, akik a felszámoláskor még mindig tartják az alap részvényeit, a részvényeik nettó eszközértékének megfelelő készpénzfelosztást kapnak – olvasható a közleményben.

A cég azt is közölte, hogy a brókerköltségeken kívül a felszámolással és a készpénzbevétel esetleges felosztásával kapcsolatos költségeket is fedezi.

A Valkyrie megjegyezte, hogy az alap felszámolásáról szóló döntés a termékek folyamatos felülvizsgálatának részeként született, mivel a cég célja, hogy „a lehető legjobban kielégítse az ügyfelek igényeit” – áll a közleményben:

„Ezt az intézkedést a cég igazgatótanácsával folytatott alapos konzultációt követően hoztuk meg, és azután, hogy megállapítottuk, hogy az alap megszüntetése a legjobb megoldás minden érintett számára.”

A Valkyrie Funds az egyik legnagyobb kriptopénz ETF-et kibocsátó amerikai cég.

A vállalat arról ismert, hogy tavaly októberben az egyik első Bitcoin határidős ETF-et indította el az Egyesült Államokban, miután az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet azt jóváhagyta. Az ETF-termék neve Valkyrie Bitcoin Strategy ETF (BTF) lett.

A hamarosan tőzsdére kerülő Valkyrie Balance Sheet Opportunities 2021 decemberében indult, és olyan amerikai vállalatok értékpapírjainak kínál kitettséget, amelyek mérlegében Bitcoin szerepel.

A VBB ticker alatt jegyzett ETF olyan vállalatokat követ, mint a kripto letétkezelők, tőzsdék és kereskedőcégek.

A VBB kivezetése ellenére a Valkyrie továbbra is kezel alapokat, köztük a BTF-et és a Valkyrie Bitcoin Miners ETF-et (WGMI).

Ez utóbbit 2022 februárjában indították el, és az eszközök 80%-a olyan vállalatok értékpapírjait követi, amelyek bevételüket vagy nyereségüket BTC-bányászatból nyerik.

Olvastad már? Portugália jövőre 28%-os adót javasol az éves kriptokereskedési nyereségre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.21.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) ára olyankor mutatott erőt, amikor a Bitcoin és az Ethereum árai egy nagyon szűk tartományon belül konszolidálódtak. A legújabb bikás lökés a...

Ha az amerikaiak elveszik az ottani oroszok vagyonát, az alááshatja a világ pénzrendszerét

Az Egyesült Államok Képviselőháza által nemrégiben jóváhagyott Rebuilding Economic Prosperity and Opportunity (REPO) törvény értelmében az amerikai elnök hatáskört kapna az Amerikában lévő orosz vagyon...

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!