Visszatérne a japán piacra a Binance

-

A kriptotőzsde évekkel ezelőtt vonult ki Japánból, miután a hatóságok szerint illegálisan, engedélyek nélkül működött náluk.

Most viszont úgy néz ki, szívesen visszatérnének a szigetországba, és keresik a módját, hogy hogyan tudnák a működéshez szükséges engedélyeket megszerezni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A lépés fő oka, hogy a japán kormányzat az utóbbi időben enyhített a kriptóhoz való hozzáállásán, megengedőbb szabályzást léptetett életbe, ennek hatására pedig növekedésnek indult a felhasználók száma.

Az ilyen növekedés pedig már a Binance érdeklődését is felkeltette, derül ki a Bloomberg hét eleji cikkéből.

A publikációban egyelőre semmiféle hivatalos bejelentésről sem esik szó, az újságírók szerint viszont az információ olyanoktól származik, kik érintettek az ügyben.

A Binance szóvivője nem kommentálta ezt a konkrét kérdést, nyilatkozott viszont a szabályozási hozzáállásról, általánosságban.

„Nem lenne kívánatos, hogy az aktív szabályozói tárgyalásokról adjunk ki információt. Ennek ellenére elmondhatjuk, hogy a Binance mindig is elkötelezte magát a szabályoknak való megfelelés mellett. Ezért követjük a törvényeket is, és alávetjük magunkat a szabályozásnak, hiszen a célunk a fogyasztóink védelme, és az innovációk bátorítása, hogy az iparág fejődhessen.”

A Binance 2018-ban vonult ki Japánból. Akkor az ország illetékes hatósága, a Financial Services Agency (FSA) hivatalosan is figyelmeztette a tőzsdét, hogy engedélyek nélkül, illegálisan működik a területükön.

Tavaly júniusban ismét figyelmeztetést adtak a tőzsdének, mivel a hatóság szerint továbbra is kiszolgálják a japán felhasználókat, anélkül, hogy regisztráltatnák a vállalatot a japán felügyelő szerveknél.

A Binance az utóbbi évek során több hasonló figyelmeztetésben is részesült, a világ számos hatósága részéről. Nem meglepő tehát, hogy a tőzsde a jogszabályi megfelelést az egyik legfontosabb prioritásává tette.

Arról is megosztották a terveiket, hogy kriptotőzsdeként a jövőben szabályozott pénzügyi intézménnyé kívánnak alakulni.

Ennek jegyében a közelmúltban nemzetközi szakértőkből álló csapatot állítottak fel, akik a jogi, kormányzati, pénzügyi, gazdasági, és vállalati szabályozások területén rendelkeznek tapasztalatokkal, és ennek köszönhetően el tudják navigálni a tőzsdét, hogy a lehető legnagyobb mértékben ki tudja terjeszteni a legális működési területét.

Olvastad már? Az amerikai dollárindex ellentétes mozgása a Bitcoinnal

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Crypto.com Eminemet alkalmazza az NBA rájátszás reklámfilmjéhez

A Crypto.com tőzsde visszatért a mainstream sportreklámokhoz és hírességek támogatását is toborozza. A Crypto.com a híres rapperrel, Eminemmel készített egy új reklámfilmet, amelyet a hétvégi NBA...

A következő generációs kriptók 1000%-os nyereségre készülnek: Amit tudnod kell

A kriptopiacon a 2024-es bikafutás érkeztével egyre forróbb a hangulat. Az új kriptovaluták felemelkedőben vannak, és potenciális lehetőséget kínálnak arra, hogy az egekbe szökjenek az...

Ázsiában nagyon népszerű a blokkláncos játékipar

Az ázsiai régió áll az élén a Web3 játékok terjedésében, és blokkláncos játékok számában. Ez a szektor jelenleg az összesített blokklánc-aktivitás 35%-át teszi ki, olyan...

A szakértő kiválasztott 5 altcoint, ami talán a legnagyobb nyereséget hozhat a jövő héten

Vendégbejegyzés A rohamosan változó piacon a kiemelkedő kriptovaluták pontos meghatározása gyümölcsöző eredményekhez vezethet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a jövő hét legjobban teljesítő devizapiaci szereplőinek feltárása kritikus fontosságú...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!