Kamatozó kriptopénzes számlák ügyében vizsgálódik a brazil tőzsdefelügyelet

-

A CMV, a brazíliai tőzsdefelügyeleti hatóság felhívást intézett a Mercado tőzsdéhez, hogy szolgáltasson információkat a kamatfizető kriptopénzes szolgáltatásairól.

A Mercado az egyik legnagyobb tőzsde a helyi piacon, és ha a továbbiakban is ilyen szolgáltatásokat akar nyújtani az ügyfeleinek, akkor ezekről részletes információkat kell a felügyelő hatóságok részére bocsátania.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kriptotőzsdék egyre újabb funkciókat biztosítanak a felhasználóik számára, és latin-amerikában a magas infláció miatt néhány banki szolgáltatás is megtalálható repertoárban.

Ilyen például a fix hozamot ígérő kamatozó számla is, amelyekkel új ügyfeleket csábítanának a szektorba a tőzsdék, köztük a Mercado is.

Ez a szolgáltatás viszont már felkeltette a tőzsdefelügyelet figyelmét is. A CVM bejelentése alapján a Mercado tőzsde lehetővé teszi, hogy különböző tokenekkel diverzifikálják a portfólióikat a felhasználók, és ezek segítségével viszonylag magas hozamokat érjenek el, ráadásul ehhez mérten alacsony kockázatot ígérnek csak.

A tokenek között több stablecoin is megtalálható, az ezeken elérhető hozam pedig általánosságban nagyobb, mint amilyent a bankok ajánlanak a rövid lejáratú befektetési termékek esetén.

A CVM kifejezetten kíváncsi arra, hogy ezek a tokenek pontosan hogyan működnek, mi az egész szolgáltatás alapja. Emellett a tőzsdének ki kell adnia a felhasználók adatait, akik 2020 januárja óta ilyen tokeneket vásároltak rajtuk keresztül.

Emellett a Mercadonak hivatalosan is kezdeményeznie kell egy engedélyezési folyamatot, ha a jövőben hasonló tokeneket, termékeket kíván forgalmazni. Ennek elmulasztása esetén a tőzsdét szankciókkal sújthatják, hiszen szabályozatlan pénzügyi termékeket kezelne.

A tőzsde közleményben reagált a hatóság lépéseire, megosztva, hogy a termékeik semmiféle jogi akadályba nem ütközhetnek.

„Semmilyen értékpapírt, vagy annak megfelelő tokent nem ajánlunk, amelyik forgalmazására nincsen engedélyünk. Jelen formában a Mercado szabályozottan, hivatalosan működik, mint tőkegyűjtő, befektetés-kezelő platform.”

A vállalat azt is letisztázta, hogy kifejezetten figyel a vonatkozó jogszabályok betartására, és arra, hogy a területet szabályozó hatóságok elvárásainak mindenben megfeleljenek.

A kamatozó termékek bevezetése előtt, már 2020-ban tárgyalásokat folytattak a terület szakértőivel, hogy milyen formába lehet ezt törvényesen kivitelezni.

Nem ez az első probléma viszont, amellyel a cég idén szembekerül. Két alkalommal is nagyobb mértékű elbocsátást kellett végrehajtaniuk. Először júniusban, majd szeptemberben kellett megválniuk a csapatuk egy részétől.

A Mercado 2021-ben 200 millió dollárnyi befektetői tőkéhez jutott. A legnagyobb arányban a Softbank képviseltette magát, a cég értékelése pedig ezután elérte a 2 milliárd dollárt.

Olvastad már? Véget ért a „szeptemBEAR”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!