Bírói végzés kéri a Tethertől, hogy bizonyítsa az USD-fedezetet

-

Egy New York-i bíró arra kötelezte a Tether stabilcoin-kibocsátót, hogy mutassa be a pénzügyi dokumentumokat annak felmérésére, hogy az USDT mögött amerikai dollár áll-e.
Egy New York-i bíró arra kötelezte a stabilcoint kibocsátó Tethert, hogy mutassa be az USDT dollárfedezetét bizonyító pénzügyi dokumentumokat egy olyan per részeként, amelyben azt állítják, hogy a cég manipulálta a kriptopiacokat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Tether, amely ugyanannak a cégnek a tulajdonában van, mint a Bitfinex kriptotőzsde, arra kapott utasítást, hogy a kereskedések időzítéséről szóló információk mellett „főkönyvi kivonatokat, mérlegeket, eredménykimutatásokat, cash-flow kimutatásokat és eredménykimutatásokat” is adjon ki.
A végzés azt is előírja, hogy a Tether ossza meg a Bitfinex, Poloniex és Bittrex kriptotőzsdéken vezetett számláinak részleteit.
A Tethert képviselő ügyvédek megpróbálták megakadályozni Katherine Polk Failla bírónő végzését, „indokolatlanul terhesnek” nevezve azt, de a bírónő arra a következtetésre jutott, hogy a „felperesek által kért dokumentumok kétségtelenül fontosak” az USDT amerikai dollárral való alátámasztásának értékeléséhez.
A Tether azt állítja, hogy a tartalékai összetétele üzleti szempontból érzékeny, és annak felfedése kárt okozna az üzletének.
A pert tavaly indította több kriptokereskedő, akik azt állítják, hogy a vállalat többek között azzal próbálta támogatni a bitcoin árfolyamát, hogy nagy mennyiségben vásárolt belőle fedezetlen USDT tokenekkel.
Ezt követte a University of Texas at Austin kutatóinak 2018. júniusi jelentése, amely kimutatta, hogy a Bitfinex tőzsde egyik nagy szereplője Tether tokeneket használt arra, hogy „bitcoint vásároljon, amikor az árak esnek”, ami a Bitcoin árfolyamának visszapattanását eredményezte.
A Queenslandi Egyetem professzorának utólagos tanulmánya azonban azt mutatta, hogy ezeknek a potenciálisan jól időzített kibocsátásoknak a hatása „statisztikailag nem volt szignifikáns”.
A Tether pénzügyi stabilitását már korábban is vizsgálták, amikor a New York-i főügyész leállította a Bitfinexet New Yorkban, és 18,5 millió dollár megfizetésére kötelezte, miután tavaly állami vizsgálatok során arra a következtetésre jutottak, hogy a Tether nem tartott elegendő amerikai dollárt a forgalomban lévő USDT tokenek számának fedezésére.
A Commodity Futures Trading Commission további vizsgálata megállapította, hogy a Tether csak a 2016 és 2018 közötti időszak negyedében rendelkezett elegendő dollártartalékkal.
A Tether nemrég tette közzé a BDO Italia könyvvizsgáló cég által végzett legutóbbi tanúsítványát, amellyel megpróbálta megnyugtatni a tokentulajdonosokat a likviditásáról.
A Tether a piaci kapitalizáció alapján a harmadik legnagyobb kriptopénz a Bitcoin és az Ethereum mögött, a CoinMarketCap szerint 68 milliárd dolláros piaci összpiaci értékkel.

Olvastad már? A Tiktokon zajló kriptocsalásokra figyelmeztet a Better Business Bureau

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!