A Dogecoin lett a második legnagyobb PoW kriptopénz

-

Az Ethereum Egyesítése után a Dogecoin vált a második legnagyobb kriptopénzzé, amely a működéséhez valódi, hamisíthatatlan munkát használ, a proof of work konszenzus alkalmazásával.
A viccként indult kriptó a piaci kapitalizáció alapján szerezte meg a második helyet, hiszen az eddigi ezüstérmes Ethereum az Egyesítés, a proof of stake rendszerre való átállás után már nem tartozik a fizika törvényei által szabályozott kriptopénzek közé, mostantól a leggazdagabb token-tulajdonosok döntenek a hálózat ügyeiben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin stabilan őrzi az első helyét, hiszen a kapitalizációjának csak a töredéke a Dogecoin 7,83 milliárdos összértéke.
A listában következik az eredeti Ethereum, az Ethereum Classic 4,69 milliárddal, a Litecoin 4,01 milliárddal, és a Monero 2,65 milliárd dolláros kapitalizációval.
Forrás: CoinMarketCap

A Dogecoin közösségében értelemszerűen nagy hullámokat keltett az esemény, és voltak, akik meg is jegyezték, hogy senki sem számíthatott arra, hogy valaha is a DOGE lesz a második a BTC után.
Panaszkodók is feltűntek persze a közösségi médiában, és volt, aki szerint a kriptoipar komolyan vehetetlen, ha egy vicctoken van a top kriptók között, és az ilyen értéktelen tokeneket inkább el kellene tüntetni a nagyközönség szeme elől.
A Dogecoin ráadásul lehet, hogy majd csatába kell szálljon az ETHPoW tokennel, az Ethereum másik hard forkjával, amely tovább folytatná a proof of work konszenzussal a működést.
A projekt hivatalos Twitter fiókja szerint folytatódik a bányászat, a CoinMarketCap oldalán pedig látható, hogy az ETHPoW árfolyama jelenleg 13,64 dolláron áll.
Az Ethereum áttérése a proof of stake szavazási megoldására nyomást helyezhet a valódi munkával működő kriptopénzekre, hiszen ez utóbbiak valódi kriptográfiai konszenzust használnak, és energiával működnek.
A marketing-gépezet is azonnal mozgásba lendült, és a közösségi médiában elkezdtek feltünedezni a különféle önjelölt szakértői hangok, akik elkezdték sürgetni a Bitcoint, hogy térjen át egy kevésbé energiaigényes rendszerre, mivel ennek használatát már nehéz lesz megindokolni.
Az áttérés ráadásul hatalmas előnyökkel is járna, bár azt egyelőre nem tudni, hogy kik számára.
A Dogecoin Foundation tavaly decemberben elmondta, hogy megfontolják a proof of stake megoldásra való áttérést, ráadásul előtte pár hónappal, már szeptemberben is említettek valami hasonlót.
Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin értelemszerűen támogatta ezt az ötletet. Decemberben mutatták be a Dogecoin Trailmap-ot a nyilvánosságnak, ebben olvasható a Dogecoin közösségi staking ötlete, amely tulajdonképpen egyfajta PoS-ként értelmezhető.
A kezdeményezés terén azóta túl sok előrelépés nem történt, a Dogecoin honlapján az ötlet még mindig fejlesztési javaslatként szerepel, és a token 6 centes aktuális árfolyamán sem nagyon látszik, hogy nagy horderejű dolgok közeledhetnének.

Olvastad már? Nem csinált ralit az Ethereum Merge, 30 milliárd dollár hagyta el a piacot

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!