Újabb bitcoin-párti politikus került vezető pozícióba

-

A Kanadai Konzervatív Párt új vezetője a kriptopénzeken, okosszerződéseken és decentralizált pénzügyeken keresztül a pénzügyi szabadság mellett szállt síkra.
Pierre Poilievre kanadai politikus és ismert kriptotámogató vette át a kanadai Konzervatív Párt vezetését, amely úgy néz ki, hogy a következő szövetségi választásokon a jelenlegi kormányt fogja megmérettetni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kriptopárti politikus a hírek szerint szeptember 10-én elsöprő győzelemmel nyerte el a Kanadai Konzervatív Párt vezetését, megszerezve a választási pontok 68,15%-át, és messze megelőzve legközelebbi ellenfelét, Jean Charest-et, aki a szavazatok mindössze 16,07%-át kapta.
Poilievre 2003 óta tagja a Konzervatív Pártnak, először a 2004-es választásokon nyert tisztséget.
Azóta hét cikluson át volt parlamenti képviselő, és különböző tisztségeket töltött be, többek között pénzügyminiszterként, valamint foglalkoztatási és szociális fejlesztési miniszterként.
Poilievre a kriptó és a bitcoin támogatójaként ismert, aki a tokenek, az okosszerződések és a decentralizált pénzügyek révén nagyobb pénzügyi szabadságot szorgalmaz.
Legújabb kinevezése azt jelenti, hogy a kanadaiak végül egy kriptopárti vezetőre szavazhatnak a következő szövetségi választásokon – melyekre 2025. október 20-án vagy azelőtt kerül sor.
Az év elején Poilievre arra buzdította a kanadai közvéleményt, hogy szavazzanak rá, mint vezetőjükre, hogy „Kanada legyen a világ blokklánc fővárosa”.


Márciusban a BITCOIN YouTube-csatorna közzétett egy videót, amelyen Poilievre egy Tahinis étteremben beszél a vezetői választási kampánya alatt a kriptó támogatásáról.

„Az embereknek meg kell adni a szabadságot, hogy más pénzt válasszanak. Ha a kormány visszaél a pénzünkkel, akkor legyen meg a szabadságunk, hogy más, jobb minőségű pénzt használjunk.”

Röviden beszélt azokról az elképzelésekről is, amelyek a kriptoadók, szabályok és előírások egyszerűsítésére irányulnak, hogy Kanada-szerte egységes törvények legyenek.
Ugyanebben a videóban csirkés shawarmát vásárolt a Lightning Network segítségével. Poilievre azonban nagyon kevés konkrétumot mondott arról, hogy pártja hogyan hajtaná végre a kriptó szabályozását és elfogadását, miután leváltja Justin Trudeau jelenlegi miniszterelnök liberális pártját.
A Kanadai Konzervatív Párt jelenleg a szenátusban a 105 helyből 16-ot, az alsóházban pedig a 338-ból 119-et birtokol, míg Trudeau liberális kormánya kisebbségi kormányt alkot 160 képviselői hellyel az alsóházban.
A többségi kormány megalakításához legalább 170 képviselői hely szükséges az alsóházban.
Kanada akkor lépett be a globális digitális eszközpiacra, amikor parlamentje 2014-ben nemzeti törvényt fogadott el a digitális valutákról.
A kanadai szabályozó tanács ez év augusztusában egy új előzetes regisztrációs bejelentést is létrehozott a kriptoplatformok számára.
A Bank of Canada 2022 júniusában kiadott pénzügyi rendszervizsgálata szerint jelenleg csak viszonylag kevés kanadai rendelkezik BTC-vel – 2021-ben a kanadaiak mintegy 13%-a birtokolt valamennyit, szemben a 2020-as 5%-kal.
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

A Ripple vezérigazgatója továbbra is támogatja az Ethereumot

Mivel a SEC vizsgálja, hogy bizonyos ETH tranzakciók értékpapírnak minősülnek-e, a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse egy Michael Arringtonnak adott interjúban támogatta az Ethereumot, hogy nem...

A Bitcoin bálnák egy nap alatt 2,8 milliárd dollár értékű BTC-t zsákmányoltak be

A Bitcoin 60.000 dollár alá történő visszahúzódása „buy the dip" lehetőségnek bizonyult a bálnák számára. A Bitcoin közelmúltbeli piaci korrekciója, amely a világ legnagyobb kriptopénzét az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!