Kína vizsgálja az NFT-k jogsértéseit

-

A kínai hatóságok eljárást indítottak néhány szerzői jogi ügyben, amelyek során mások szellemi tulajdonát használva adtak ki különböző NFT kollekciókat.
A kormányzati lépés a kalózkodás és a jogvédelem területén aktív részlegeket mozgósítja.
Ennek során pedig több online platformot is górcső alá vesznek, erről számolt be az ország Informáió technológiai Minisztériuma a Közbiztonsági Minisztériummal és az Állami Internetfelügyeleti Hivatallal közösen.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A legfőbb cél, hogy az online üzletek esetén is nyomon követhető legyen a szerzői jog tiszteletben tartása. Olyan eseteket vizsgálnak majd, ahol online tartalmak, például rövid videók, hanganyagok vagy éppen kereskedelmi árucikkek esetében merülhet fel a gyanú, hogy jogtalanul használnak bizonyos alkotásokat.
A hatóságok elmondása szerint a legnagyobb aggodalmat az egyre terjedő technológiák jelentik, többek között az NFT-k kiadását lehetővé tévő platformok számának a növekedése.
Az elképzelések alapján szigorúan fellépnek majd azok ellen, akik más munkáját használják fel, legyen az zene, animáció, műalkotás, film, vagy játék, és NFT-t hoznak léte ezek segítségével, majd ezt online áruba bocsátják.
A hatóságok úgy vélik, sikerül majd a szerzői jogok területét megerősíteniük, javíthatnak majd a szabályozási eljárásokon, és persze újfajta büntetéseket is bevezethetnek.
A hivatalos megfogalmazás alapján így stimulálni tudják majd a vállalkozásokat és az innovációt, hiszen piac-orientált, nemzetközileg is jogbiztonságot nyújtó üzleti környezetet tudnak majd létrehozni.
Kínában nincsen tiltva az NFT-technológia, szeretnék viszont elejét venni a szektort övező spekulációknak.
Az olyan tech-óriások, mint például a Tencent vagy az Ant Group még úgy is igyekeznek eltávolodni a kriptós résztől, hogy az általuk kiadott tokeneket nem NFT-nek, hanem digitális gyűjteménynek nevezik, mert ez a kifejezés sokkal általánosabbnak tekinthető.
Még áprilisban pedig olyan hírek érkeztek Kínából, hogy a Wechat, a népszerű üzenetküldő app tömegesen kezdte el letiltani azokat a fiókokat, amelyek kapcsolatba hozhatók az NFT-k területével.

Olvastad már? NFT-t ad jutalomként a japán kormány

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!



Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb kódhibát találtak egy defi protokollban, de most negyedmillió dolláros jutalom járt érte

Egy kiberbiztonsági szakértőt 250.000 dolláros jutalmat kapott egy olyan defi sérülékenység felderítéséért, amelynek révén a hackerek a múltban milliókat lophattak el a különböző kriptovaluta protokollokból. Manipulálható...

Polkadot (DOT) technikai elemzés 05.02.

Prémium Polkadot (DOT) A legjobban teljesítők között a Polkadot ígéretes fellendülési lehetőséget mutat, mivel leküzdi a kínálati hullámot. A Polkadot (DOT) árfolyama a bikás fordulat lehetőségével lassan lendületet...

Lengyelországban terjeszkedik a Dél-afrikai VALR tőzsde

A VALR, Dél-Afrika legnagyobb kriptotőzsdéje hamarosan Lengyelországban is kínálni fogja kriptovaluta szolgáltatásait, és aktívan keresi a lehetőségeket más joghatóságokban is szerte a világon. A Reutersnek adott...

Vége a Bitcoin 7 hónapos „eufóriájának”?

A Bitcoin (BTC) Net Unrealized Profit & Loss (NUPL) mérőszáma azt mutatja, hogy a coin piaca továbbra is az eufória fázisában van, a befektetők körében...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!