Elon Musk kriptovideóját játszották a dél-koreai kormány feltört Youtube-csatornáján

-

A feltört YouTube-fiókot négy órán belül helyreállították a dél-koreai kormány proaktív beavatkozását követően  — erősítette meg egy helyi hírügynökség.
A dél-koreai kormány tulajdonában lévő YouTube-csatornát állítólag feltörték és SpaceX Investre keresztelték át, ezt követően a csatorna hamisított videókat töltött fel Elon Muskról, amint kriptovalutákról beszélget.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 3-án a dél-koreai kormány YouTube-csatornáját pillanatnyilag feltörték és átnevezték, majd kriptóval kapcsolatos videók élő közvetítéseit osztották meg.
A fiókot azonban hamarosan, négy órán belül visszaállították egy proaktív beavatkozást követően – erősítette meg a helyi Yonhap hírügynökség (YNA)jelentése.

A fenti képernyőképet egy helybéli bocsátotta az YNA rendelkezésére, amelyen látható, hogy a kompromittált csatornát SpaceX Investre nevezték át, és a SpaceX vezérigazgatóját, Elon Muskot ábrázoló videókat sugároznak.
A YouTube-csatorna kompromittált azonosítóját és jelszavát azonosították a hackelés kiváltó okaként. A Google is megerősítette állítólag a kompromittálódást.
Annak érdekében, hogy segítsen a KyberSwapnak helyreállni a közelmúltban történt hackelés után, amely 265.000 dollár értékű felhasználói pénzeszközt szívott le, a Binance belső vizsgálatot folytatott a tettesek felkutatására.


A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao elárulta, hogy a Binance biztonsági csapata két gyanúsítottat azonosított, és továbbította az információkat a KyberSwapnak és a bűnüldöző hatóságoknak.
„A Binance most a nagy testvér szerepét játssza a kriptotérben. A Binance a platformjának biztosításán túl a teljes kriptoökoszisztéma védelmére is kiterjedt” – mutatott rá a Crypto Twitter egyik tagja.

Olvastad már? 3 módja a bitcoin és altcoin kereskedésének medvepiac idején

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Közeledik az altcoin szezon, és híres szakértők adják le a tippeket

Vendégbejegyzés A terület szakértői úgy vélik, hogy az alternatív kriptopénzek növekedési időszaka közeledhet. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a rajongók és a befektetők számára egyaránt létfontosságúvá válik annak...

A Bitcoin árfolyama: Ez egy igazi bikafutás jele, vagy ez csak egy csapda?

A Bitcoin (BTC) ismét bebizonyította rugalmasságát, és jelentősen visszapattant a közelmúltbeli mélypontokról. Annak ellenére, hogy a márciusi, 73.000 dollár feletti csúcsról közel 14%-ot veszített, a bitcoin...

Saját kriptotőzsdét indít a Revolut

A Revolut bejelentette a Revolut X nevű új kriptokereskedési platformját a brit lakossági felhasználók számára, amely állításuk szerint alacsony díjakat és egyszerű fiat-kripto konverziót kínál....

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!